Jeg har en ting for tærter. Jeg synes altid de er så smukke og kan varieres i det uendelige – og så har de bare oftest nogle virkelig lækre konsistens-sammensætninger hvor du både får noget sprødt og blødt. Og denne er selvfølgelig ingen undtagelse. Den er fyldt med nogle af mine yndlingsting. Marcipan, kirsebær og marengs. Det kan altså bare noget.

Tærte med mazarin, kirsebærcurd og brændt marengs

Difficulty: Middel
Servinger

8

personer
Arbejdstid

50

minutes
Bagetid

15

minutes
Hviletid

4

timer

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 115g mel

  • 65g koldt smør

  • 35g sukker

  • 1 æggeblomme

  • et nip salt

  • evt. et skvæt vand hvis blommen er lille. (gem hviden til marengs)

  • Mazarinbund:
  • 50g revet marcipan

  • 25g sukker

  • 1 æggeblomme (gem hviden til marengsen)

  • 40g smør

  • Kirsebærcurd:
  • 200g kirsebær (udstenede)

  • saft og skal fra 1 citron

  • 45g sukker

  • 1 æg

  • 25g smør

  • 1/2 vaniljestang og korn derfra

  • 1 blad husblas

  • Marengs:
  • 60g æggehvide (ca. to hvider)

  • 100g sukker

  • 1 spsk vaniljesukker

  • 25g glukose

  • 0,35dl vand

  • en lille smule citronsaft

Fremgangsmåde

  • Mørdej:
  • Rør mel og sukker sammen. Kom det kolde smør i og smuldr det med hænderne til det ligner revet parmesan ost.

  • Tilsæt ægget og saml hurtigt dejen.

  • Lad den hvile ca. en time på køl inden brug. Når den har hvilet ruller du den ud mellem to stykker bagepapir og fordeler den i en tærteform (min var ø20)

  • Tænd ovnen på 190grader varmluft.

  • Mazarinbund:
  • Bland alle ingredienser til en samlet masse og hæld det på tærtebunden og bag den i ca. 10-15 minutter til mørdejen er flot og gylden.

  • Kirsebærcurd:
  • Læg husblas i blød i koldt vand. Skær de udstenede kirsebær i halve eller kvarte.

  • Giv så kirsebær, citron og vanilje et opkog af ca. 5-10 minutters tid så meget af saften fra kirsebærerne kommer ud og si så saften fra (gem bærstykkerne).

  • I en skål pisker du æg og sukker luftigt. Nu hælder du den varme saft over æggesnapsen mens du pisker. Hæld så det hele tilbage i gryden ved middel varme og bliv ved med at piske til det tykner.

  • Tilsæt så smøret under piskning. Når det har fået den rette konsistens slukker du for blusset og opløser den udblødte husblas i curden og kommer bærene tilbage i.

  • Hæld så på en kold skål og lad det stå til tærten er færdig.

  • Når tærten er færdigbagt lader du den lige køle en lille smule af og derefter fordeler du blåbærcurden ovenpå mazarinbunden. Sæt den på køl i en 3-4 timers tid.

  • Marengs:
  • Pisk æggehviden helt stiv mens du varmer de øvrige ingredienser til ca. 117grader i en gryde. (brug gerne et termometer hvis du har)

  • Mens hviden stadig piskes og når den er blevet godt luftig hælder du så sukkermassen i en tynd stråle ned i marengsen mens der piskes (det her er klart lettest på røremaskine)

  • Lad marengsen piskes til den er afkølet – det kan godt tage op mod 10-15 minutter på middelhastighed.

  • Når kagen er helt afkølet kommer du godt med marengs på curden og brænder den med en gasbrænder til den er flot og gylden i toppen.

Så er kagen ellers klar til at nydes. Håber i vil tage godt i mod den! <3

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?