Jeg havde egentlig besluttet mig for, at jeg ikke kunne nå at lave årets nye påske-kage opskrift. Men lige så snart jeg havde taget den beslutning begyndte det at knirke på øverste etage og den ene ide efter den anden begyndte at komme på besøg.

Og så endte jeg altså her med en opskrift alligevel – og jeg kan godt love jer, at den er lækker og forårs-agtig og én, jeg ikke kun kommer til at holde det påske-højtiden, for for pokker den er god.

Kagen består af en helt klassisk, saftig og lækker mazerinbund, chokoladeovertræk og så en brændt marengstop. (læs: flødebolleskum der lige er brændt med en brænder)

Jeg ved godt, at nogen kan blive overvældet når de læser om marengs eller flødebolleskum, men tro mig, det er altså ikke så kompliceret som det lyder. Trods et par steps synes jeg de her muffins er ret så lige til at give sig i kast med – og jeg lover, amager-halshug, at de er det værd i sidste ende.

Jeg testede dem i hvert fald til på hele familien til vores påskefrokost i dag og der var kun velfonøjede “mmmhm” lyde at høre rundt om bordet da der blev sat tænder i dem. Jeg siger det bare 😉

Rigtig god fornøjelse i køkkenet og god påske!

Påskemuffins anno 2022

Recipe by BellaCourse: dessertCuisine: dessert, det søde køkkenDifficulty: middel
stk

15

stk
Arbejdstid

45

minutes
Bagetid

15

minutes
Total time

1

hour 

Dejlige påske/forårsmuffins med lækker, saftig mazerinbund, chokoladeovertræk og en syrlig og frisk brændt marengskum på toppen.

Ingredienser

  • Mazerinkage
  • 125g smør

  • 125g sukker

  • 175g marcipan

  • 3 æg
    75g mel

  • 1 tsk vaniljesukker

  • skallen fra en citron

  • 100g chokolade til overtræk

  • Flødebolleskum
  • 80g æggehvider

  • 140g sukker

  • 65g glukose

  • 1/2 vaniljestang

  • saften fra 1/2 til 1 citron (alt efter hvor syrlig du ønsker den)
    en smule vand – citron og vand skal til sammen give 0,5 dl væske

  • Evt.
  • 1 tsk lakridspulver

  • 0,5 tsk salmiakpulver
    et par dråber vand

Fremgangsmåde

  • Mazerinbund
  • ænd ovnen på 180grader
  • pisk blødt smør, sukker og vaniljesukker let og luftigt.
  • Tilsæt marcipanen og pisk igen til du har en ensartet masse.
  • tilsæt æggene et ad gangen og pisk i mellem hvert æg og pisk i ydereligere 1-2 minutters tid så du får en dejlig let og luftig dej
  • Sig til sidst hvedemel i dejen og kom citronskallen i og vend det forsigtigt i dejen.
  • fordel dejen i muffinsforme og bag dem i ca. 15-20 minutter eller til de er gyldne på toppen.
  • imens kagerne bager kan du hakke chokoladen fint.
  • Når kagerne er færdige fordeler du den hakkede chokolade over de brandvarme kager så det smelter. Du kan evt. fordele det med en ske når det er smeltet.
  • Skummet laves mens kagerne køler af.
  • Skum:
  • Pisk æggehvider og 15g sukker let op i en røremaskine.

  • I mens koger du sukker, glukose, vand samt citronsaft og skal op i en sukkerlage i en gryde. Når sukkerlagen når en temperatur på 117grader tager du den af blusset og hælder det i en tynd og jævn stråle i de let-piskede æggehvider MENS der stadig piskes (på lav til middel hastighed).

  • Når al sukkerlagen er kommet i hviderne skrues der op for hastigheden på røremaskinen og så skal der ellers piskes til du har en helt stiv marengs – dette tager gerne op mod 8-10 minutter.

  • Når den er blevet ordenligt stiv tilsætter du vaniljekorn og lader dem lige blive rørt med rundt og godt fordelt.

  • Herefter kommer du skummen i en sprøjtepose med en ønsket tyl.

  • Så er det blevet tid til at sprøjte skummen på bundende (når de er helt aflølet)

  • brænd til sidst toppeneaf kagerne med en brænder, hvis du har sådan en – men pas på, ikke at futte alle formene af (jeg måtte selv puste et par små flammer i kanterne ud et par gange, ups)

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?