Der er så mange skønne ting at kaste sig ud i i køkkenet i december. Og så mange skønne ting køkkenet kan dufte af. Julesmåkager er noget, jeg elsker – som rigtig mange nok gør. Vaniljekranse, pebernødder, jødekager og finskbrød har altid været klassikere i min familie. Men i år tænkte jeg, at jeg ville give mig i kast med noget nyt og jeg blev forelsket om ideen om at lave marcipan småkager med tranebærstykker, et strejf af appelsin og nogle af dem dyppet i hvid chokolade – bare til lidt ekstra lunende forkælelse på de kolde og mørke dage.

Resultatet blev disse top lækre specier der oser af jul og hygge. De er nemme at gå til og smager hammer godt – så jeg håber, at i vil hoppe i køkkenet og bage dem med mig!

Opskriften er dejlig let at gå til og kan snildt varrieres med andet fyld hvis man ikke er til tranebær. Jeg tænker at man også sagtens kunne lave dem med hakkede nødder eksempelvis eller komme hakket chokolade i stedet for at dyppe dem efterfølgende hvis man tænker, at chokoladedelen lokker. Det er kun fantasien der sætter grænserne for, hvordan disse lækre småkager kan varrieres – og bruges som en god undskyldning for at bage dem af flere omgange 😉

Rigtig god jul.

Marcipan specier med tranebær og appelsin

Recipe by BellaCourse: DessertCuisine: det søde køkkenDifficulty: let, easy
Antal

50

stk
Forberedelsestid

20

minutes
Bagetid

10

minutes
Hviletid

2

minutes
Total time

32

minutes

Lækre, sprøde småkager med dejlig sukkerkant. De smager helt perfekt af jul med appelsin, tranebær og mandlerne fra marcipanen.

Ingredienser

  • 200g blødt smør

  • 75g flormelis

  • 100g revet marcipan

  • 250g hvedemel

  • 1 appelsin – skal fra den hele og en smule saft

  • 75g hakkede tranebær

  • 1 vaniljestang

  • 1 nip salt

  • 1 sammenpisket æg

  • sukker til at rulle i

  • Evt. chokolade til at dyppe i

Fremgangsmåde

  • Pisk flormelis, blødt smør og vanilje let og luftigt i en skål.
  • Tilsæt så revet marcipan og appelsinskal og pisk det sammen.
  • Til sidst tilsættes mel, salt, en smule appelsinsaft og hakkede tranebær og dejen samles hurtigt uden at ælte den for meget.
  • Rul dejen til ca. 3 pølser af 3-4 cm diameter og rul dem i køkkenfilm.
  • Læg dem på køl i minimum 2 timer, gerne natten over.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Tag dejrullerne ud af køleskabet og kom henholdsvis et sammenpisket æg og sukker ud på hver sin tallerken.
  • Rul først rullerne i ægget og derefter i sukkeret og skær dem til småkager på ca. 0,4mm tykkelse. Fordel dem på en bageplade
  • Bag dem i ca. 9-12 minutters tid til de lige har fået en smule farve og lad dem så køle af på en rist til de er helt kolde
  • Herefter kan du evt. smelte noget chokolade efter ønske og dyppe dem.
Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?