Jeg elsker sommer. Jeg elsker, at supermarkederne bugner med de lækreste frugter og bær der kommer i sæson. Kirsebærerne er et af de bær, jeg altid glæder mig meget til og et bær der for mig, bare smager af sommer.

Derfor kom denne lækre sommerkage ide til mig forleden. En smækker-lækker mazarin-agtig marcipan-/vaniljekage bund med mørke chokoladestykker og en dejlig, blød og let kirsebærmousse med lidt bid i fra bærerne. Her er resultatet og jeg er yderst tilfreds. Jeg tror i hvert fald nok liiiige jeg skal nå at bage den et par gange mere inden kirsebærerne takker af for i år!

Marcipankage med kirsebærmousse

Difficulty: Middel
Servinger

8

personer
Arbejdstid

50

minutes
Bagetid

35

minutes
Hviletid

4

timer

Ingredienser

  • Kage:
  • 200g marcipan

  • 115g sukker

  • 1 spsk vaniljesukker

  • 150g blødt smør

  • 75g mel

  • 2 æg

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 nip salt

  • 50g hakket, mørk chokolade

  • Mousse:
  • 300g udstenede kirsebær

  • 2 spsk citronsaft + skal

  • 35g flormelis

  • 1dl fløde

  • 1,75dl skyr

  • 1/2 vaniljestang

  • 3 blade husblas

Fremgangsmåde

  • Kage:
  • Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

  • Pisk så blødt smør og sukker let og luftigt(giv den gerne 5-10 minutters tid), riv marcipanen og pisk den i sammen med smør/sukker blandingen.

  • Afmål så de tørre ingredienser og tilsæt skiftevis et æg og lidt af det tørre mens du pisker videre.

  • Vend tilsidst den hakkede chokolade i dejen og kom den på en springform (ca. 20ø).

  • Bag så kagen i omtrent 25-35 minutter eller til at dejen ikke længere hænger fast på en kødnål eller hvad du ellers kan prikke til den med.

  • Lad kagen køle helt af.

  • *Mousse:*’
  • Læg husblassen i blød i koldt vand.

  • Udsten kirsebærerne og skær dem i kvarte. Kom dem derefter i en gryde sammen med citronsaft og skal, sukker, kornene fra vaniljestangen og den tomme vaniljestang.

  • Giv det et opkog på en 5-8 minutters tid, sluk for blusset og smelt husblassen heri. Hæld derefter kirsebærkompotten/saucen og bærrene på en skål og lad det afkøle en smule.

  • Når det er afkølet lidt kan du piske fløden til en stiv skum, tilsætte skyren og piske videre. Efterfølgende vender du så lidt ad gangen det afkølede kirsebærsauce i til du har en glat og lækker mousse.

  • Samling:
  • Flæk kagebunden i to (et godt tip er at bruge en brødkniv), kom kageplast eller bagepapir rundt i kanten af en kagering eller springformen og hæld halvdelen af moussen på bunden – sørg for at du får nogle af bærerne med på dette lag også. Læg den anden kagebund på og resten af moussen på toppen af den.

  • Stil så kagen på køl i minimum 4-6 timer, meget gerne natten over så moussen kan sætte sig ordenligt.

Servér den så, lige som den er. For den er nemlig ret så fantastisk, helt for sig selv. Evt. med en kop kaffe eller the. Eller bare når du sidder på en stol. I solen. Og nyder at sommer er sæson for dejlige bær der giver de skønneste kager.

Show 2 Comments

2 Comments

  1. Kagen ser super lækker ud, vil prøve den her til nytår. Din version ser dog meget mørk ud, har du kakao i dejen også?

    • Bella

      Hej Mics,
      Skønt at høre at det bliver nytårsdesserten! 💫 der er intet kakao i dejen – jeg tror det er lyset på billedet der snyder, for du har helt ret, den ser meget mørk ud 😊

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?