Rabarbersæsonen er skudt godt og i gang og derfor er det bare at lave så meget med dem som overhovedet muligt, hvis du spørger mig. Deres dejlige syrlighed og smag er bare så lækkert til så mange ting og da det er så sæsonbestemt en grøntsag (ja – lille fun fact, så er det faktisk ikke en frugt) så er det da bare om at udnytte den fuldt ud inden den forsvinder igen.

Syrlig rabarberkompot

Syrlig rabarberkompot

Difficulty: Let
Servinger

1

glas
Arbejdstid

10

minutes
Kogetid

20

minutes
Total time

30

minutes

Ingredienser

  • 350g rabarber

  • 3 spsk sukker

  • 1/2 vaniljestang

  • 2 spsk vand

Fremgangsmåde

  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom både korn og stangen i en gryde sammen med de resterende ingredienser.

  • Kog det hele i ca. 10 minutters tid til rabarberne er møre eller til de har fået den konsistens du bedst kan lide.

  • Kom kompotten på skoldede glas og nyd den afkølet på grød, brød til is, i kager eller hvad du nu ellers kan finde på. Den smager godt på det hele!

Show 1 Comment

1 Comment

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?