Sådan en lækker, blød chokoladebolle med et godt lag tandsmør, det er altså bare lækkert. Og det er minder direkte tilbage fra barndommens fødselsdags-bamseboller. Jeg tror det er noget, alle mennesker kan lide, det er altså bare ikke noget du går galt med.

Så hvis du også lige godt kunne sætte tænderne i sådan en fætter på en grå eftermiddag så det hele bliver lidt bedre igen og du nærmest får fornemmelsen af en solskinsdag fordi det var lige det, du havde brug for, så kommer min opskrift på sådan nogle her.

*Fun fact* mine boller ser lettere mamorerede ud da køkkenet var for koldt til at dejen ville hæve ordenligt. Jeg satte derfor ovnen på 30-40 grader og lod dejen hæve derinde i lidt tid – jeg havde så bare ikke tænkt over, at det er en temperatur, hvor chokoladen begynder at smelte, hovsa.

Bløde, luftige chokoladeboller

Difficulty: Middel
Stk

15

stk
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredienser

  • 100g blødt smør

  • 25g gær

  • 2,5 dl kærnemælk, koldskål eller tykmælk alt efter hvilket syrnet mælkeprodukt du lige har på lager. Jeg bagte mine på koldskål der skulle bruges før den løb på dato.

  • 0,5 dl vand

  • 1 æg (+1 til pensling)

  • 2 tsk kardemomme

  • 1 nip salt

  • 2 spsk sukker

  • ca. 500g mel

  • 100g chokolade efter ønske (i mine var der lys, hvid og mørk – nam nam)

Fremgangsmåde

  • Lun vandet til det er lillefingervarmt og opløs gæren heri og kom så mælken i og rør det ensartet. Bland så halvdelen af melet og rør det sammen.

  • Derefter tilsætter du æg, det bløde smør, kardemomme, sukker og salt og rører det sammen.

  • Til sidst tilsætter du resten af melet lidt efter lidt mens du ælter. Dejen skal være klistret og kun lige slippe fingre eller kanten af røreskålen.

  • Når den klaret skal den lige stå og hygge sig en times tid på bordet eller til den er hævet til ca. det dobbelte.

  • Tænd så ovnen på 210grader varmluft.

  • Form dejen til boller og læg dem i en bradepande med lidt mellemrum i mellem dem.

  • Hvis dejen er lidt klistret skal du bare sørge for at have lidt mel på hænderne hver gang du former en ny bolle. Når du har formet dem alle sætter du dem til at efterhæve i 45 minutters tid.

  • Herefter pensler du dem så med æg og bager dem i 10-12 minutter eller til de er flotte og gyldne i overfladen.

Noter

  • (** jeg brugte 20-30g aktiv surdej for smagens skyld og fordi jeg alligevel havde noget til overs fra et brød – men gav det ikke yderligere hævetid pga af det.)

Lad dem køle en smule og nyd så dine helt luftige, lette og bløde boller med et godt lag smør.

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?