Det er altså bare skønt med alle de bær og frugter der er i sæson i øjeblikket. Jeg har lyst til at bage med det hele, hvilket en gang i mellem kan gøre bage-valget svært, men på den gode måde. Der er bare alt for meget lækkert at vælge i mellem!
Forleden kom jeg forbi en bakke kirsebær der bare kaldte på mig. Så måtte jeg jo købe dem. Og hoppe i køkkenet. Jeg syntes det var længe siden jeg havde lavet en dejlig, simpel tærte med crumble, som jeg ellers altid synes er et sikkert hit. Derfor endte valget på en lækker en af slagsen.
6
stk20
minutes25
minutes1
hour1
hour45
minutesIngredienser
- Mørdej:
115g mel
65g koldt smør
35g sukker
1 æggeblomme
et nip salt
evt. et skvæt vand hvis blommen er lille.
- Fyld:
500g kirsebær med sten
3 spsk sukker
1,5 spsk mel
saft og skal fra 1 citron
- Crumble:
50g blødt smør
35g mel
35g havregryn
30g sukker
40g marcipan
Fremgangsmåde
- Mørdej:
Rør mel og sukker sammen. Kom det kolde smør i og smuldr det med hænderne til det ligner revet parmesan ost.
Tilsæt ægget og saml hurtigt dejen.
Lad den hvile ca. en time på køl inden brug. Når den har hvilet ruller du den ud mellem to stykker bagepapir og fordeler den i en tærteform eller flere små – sæt dem gerne på køl igen mens du laver fyldet.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Fyld:
Udsten kirsebærerne og skær dem i kvarte. Kom i en skål og vend det forsigtigt sammen med de øvrige ingredienser.
Hæld derefter fyldet på tærtebunden/bundene og bag den i 7-10 minutter.
- Crumble:
I mens tærten(erne) er i ovnen blandes alle ingredienserne sammen til en samlet masse (jeg plejer at gøre det med hænderne).
Når tærten har bagt de første 7-10 minutters tid tager du den ud af ovnen og smuldrer crumblen udover så det er fordelt pænt og jævnt ud over tærten.
Sæt den så tilbage i ovnen og bag den i yderligere 15 minutters til crumblen er flot og gylden i farven og til at der begynder at boble saft op gennem crumblen.
Lad den gerne køle af i en times tid eller to så fyldet lige får lov at sætte sig.
Tærterne/tærten smager helt vidunderligt både for sig selv eller i selskab med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Værsgo’ at sætte gaflen i tærten og nyd den i solen på en dejlig sommerdag. Eller på en regnvejrsdag med en dejlig varm kop et-eller-andet. Den dur til det hele.