Nogle gange når kagetrangen melder sig på de varme sommerdage er der brug for noget friskt til at guffe i sig. En solskinskage, kunne man kalde det! Sådan en har jeg prøvet at opfinde her. Den er dejlig, let, frisk og inspireret af og videreudviklet fra en god, gammeldags citronmåne. Den er peppet op af skønne appelsiner og abrikoser, den er blevet til en fin sol med gullige strejf i stedet for en måne. Velbekomme.
Solskinskage
Difficulty: Let8
personer20
minutes35
minutes55
minutesIngredienser
150g blødt smør
130g sukker
3 æg
200g mel
100g revet marcipan
1,5 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
100g hvid chokolade
saften fra 2-3 appelsiner (og skallen derfra)
saften fra 1 citron (og skallen)
200g abrikoser, ferskner eller lign. (bær kan også bruges)
Flormelis og citronsaft til glasur
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Pisk det bløde smør let og luftigt sammen med sukker og vaniljesukker. Tilsæt så æggene under piskning, et ad gangen.
Kom derefter skiftevis lidt af saften og skallen fra citrusfrugterne og lidt af de tørre ingredienser i, pisk forsigtigt mellem hver gang du tilsætter noget og slut med at tilsætte mel, ellers kan du godt risikere, at dejen skiller en smule.
Riv marcipanen og vend den forsigtigt i dejen sammen med hakket hvid chokolade. Skær tilsidst abrikoserne i små tern og vend også dem forsigtigt i dejen.
Hæld så dejen på en springform og bag den i ca. 25-35 minutters tid, eller til dejen ikke længere hænger fast på en kødnål eller hvad du nu lige kan finde til at prikke kagen med.
Tag kagen ud og lad den køle helt af og pynt den evt med en dejlig syrlig citronglasur.
Sæt så tænderne i en skøn solskinsbid. <3