Nutella er altid godt at have i hjemmet, hvis du spørger mig. Hvad end man bruger det til det dejlige (lune?) hjemmebagte brød, på den ellers kedelige havregrød, i bagværk eller måske bare rent, spist med ske, så er det altså bare lækkert. Men noget, der lige kan rykke klassikeren et ekstra nøk op, det er altså hvis den er hjemmelavet – og så undgå man også alverdens mærkelige ting og sager den, man køber, nu engang er proppet med. Og så er det faktisk også skide nemt at bikse sammen.
Og hvis man godt kan lide den til den sødere side, kan man altid bytte om på mængderne af henholdsvis lys og mørk chokolade eller lave den på ren lys chokolade, eller måske lave den på hvid og lys chokolade eller hvid og mørk – tja, variationerne er af uanede mængder! Kun fantasien sætter grænserne for denne nutella udforskning, så værsgo at komme i gang! <3
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredienser
100g mørk chokolade
50g lys chokolade
1,5 dl fløde
25g blødt smør
45g mandelmel
1 nip salt
Fremgangsmåde
Hak chokoladen og kom det op i en skål.
Hæld fløden i en gryde og opvarm det til lige under kogepunktet.
Hæld det derefter over den hakkede chokolade og rør i det til det bliver ensartet i massen og begynder at emulgere.
Kom så den bløde smør i og rør til det også er rørt godt ind i massen.
Vend tilsidst mandelmelet i og kom nutellaen på skoldede glas. Velbekomme!
Video-guide
Noter
- Du kan sagtens erstatte mandelmelet med ristede og malede hasselnødder, det er oftest det, man bruger – men dem kan jeg desværre ikke tåle, så derfor er denne opskrift med mandler. 🙂