Jeg er altså ret stor fan af chokolade-rødbede kombien her i de kolde vinter/tidlige forårstider. De går bare så fint hånd i hånd, hvis du spørger mig! Derfor skulle jeg selvfølgelig lege lidt videre med dette. Og hvad bedre undskyldning er der for leg når man har en pakke philidelphia i køleren der er ved at løbe på dato og soon-to-be rynket rødbede i skabet.

Jeg fik hurtigt den ide, at jeg ville lave noget i stil med en klassisk skærekage men philidelphiaen gav mig ideen til at pifte en sådan en op med en lækker omgang cream cheese fyld og jeg kan godt sige jer, at resultatet blev lækkert og det synes jeg selvfølgelig også i skulle have del i så her får i altså opskriften. God fornøjelse!

Chokoladekage med rødbede og cream cheese fyld

Difficulty: Let
Servinger

8

personer
Arbejdstid

25

minutes
Bagetid

30

minutes
Total time

55

minutes

Ingredienser

  • 100g blødt smør

  • 225g sukker

  • 225g mel

  • 2 æg

  • 2dl kærnemælk (eller mælk tilsat lidt citronsaft)

  • 1 tsk natron

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 200g revet rødbede

  • 3 spsk kakao

  • 1 nip salt

  • 80g hakket chokolade

  • Fyld:
  • 300g cream cheese

  • 40g sukker

  • en smule citronsaft

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  • Skræl rødbeden og riv den på den fine side af rivejernet.

  • Pisk så det bløde smør sammen med sukkeret og tilsæt æggene et ad gangen mens du pisker let indimellem.

  • Herefter vejer du de tørre ingredienser af og hælder skiftevis det tørre og kærnemælken i – slut gerne af med de tørre ingredienser. Når du blander det i pisker du på ca. middel hastighed når du tilsætter noget nyt.

  • Til sidt tilsætter du den hakkede chokolade.

  • Alle ingredienserne til cream cheese fyldet pisker du i en skål så det bliver cremet, let og luftigt.

  • Herefter hælder du ca. halvdelen af dejen på en springform, fordeler så cream cheese fyldet i et jævnt lag ca. 1 cm fra kanten hele vejen rundt og fordeler tilsidst den resterende kagedej på toppen så det dækker al fyldet og kommer helt ud til kanten.

  • Bag så kagen i 25-30 minutters tid eller til at den ikke længere hænger fast i en kødnål eller gaffel eller hvad du ellers lige måtte have til at prikke dejen med.

Da denne kage klarer sig noget så udemærket skønt uden nogen form for topping eller andet hutili-hej eller ekstra blær, er du simpelthen så heldig, at du slet ikke behøver at vente på, at kagen køler, hvis du er for utålmodig til at vente på, at den bliver afkølet – den kan nemlig nydes både “straight out of the oven” (Hmm, måske endda med en lille kugle vaniljeis til? Du ved sådan en, der kan få lov at smelte lidt ned over kagen, det skal måske liiiiige testes næste gang den kage bliver bagt herhjemme – og hvis du vælger at afprøve dette hører jeg meget gerne fra dig, om hvordan kombien var!) eller når den er kølet og har sat sig lidt. Your call – jeg har muligvis testet begge dele og var lige vild med både den lune og kolde version af den.

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?