Mums, sådan en lækker, frisk skærekage med sødme fra glasur og lidt luksus i form af den hvide chokolade, den går man sjældent fejl af. Den er perfekt til de forårsagtige fornemmelser der lige så stille sniger sig ind over Danmark og også et ret godt bud på en lækker påskekage, hvis du spørger mig! Specielt hvis man liiiige farver glasuren med lidt gul farve og pynter med lidt slik-æg på toppen.

Men anyways, her kommer mit bud på sådan en frisk og lækker sag, håber i vil nyde den! 🙂

Gammeldags citronmåne med hvid chokolade

Difficulty: Let
Servinger

8

personer
Arbejdstid

20

minutes
Bagetid

30

minutes
Total time

50

minutes

Ingredienser

  • 175g smør

  • 3 æg

  • 175g sukker

  • 175g mel

  • 1,5 tsk bagepulver

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 1 dl citronsaft

  • skallen fra 1 citron

  • 100g hvid chokolade

  • 0,5-1 dl citronsaft (til at hælde ud over den bagte, varme kage)

  • Glasur:
  • flormelis

  • vand

  • Citronskal til pynt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190grader varmluft.
  • Pisk blødt smør og sukker sammen til en let og luftig masse – den skal gerne piskes op mod 10 minutter.
  • Tilføj så æggene et af gangen og pisk mellem hvert æg.
  • Tilsæt nu skiftesvis de tørre ingredienser og citron saften. Slut af med de tørre ingredienser. Du skal være lidt forsigtig her da dejen ellers godt kan skille.
  • Herefter vender du citronskal og hvid chokolade i dejen og hælder den på en form.
  • Bag så kagen i ca. 30 minutter eller til den ikke længere hænger fast på en nål eller lignende.
  • Når du lige har taget kagen ud af ovnen hælder du så den halve til hele dl. citronsaft ud over kagen og lader den så køle af.
    Efter afkøling pyntes kagen med glasur og evt. noget revet citronskal.

Noter

  • *Tip* – skær evt. lidt små stykker af marcipan og put i sammen med chokoladen, det smager skønt!

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?