Mums, sådan en lækker, frisk skærekage med sødme fra glasur og lidt luksus i form af den hvide chokolade, den går man sjældent fejl af. Den er perfekt til de forårsagtige fornemmelser der lige så stille sniger sig ind over Danmark og også et ret godt bud på en lækker påskekage, hvis du spørger mig! Specielt hvis man liiiige farver glasuren med lidt gul farve og pynter med lidt slik-æg på toppen.
Men anyways, her kommer mit bud på sådan en frisk og lækker sag, håber i vil nyde den! 🙂
8
personer20
minutes30
minutes50
minutesIngredienser
175g smør
3 æg
175g sukker
175g mel
1,5 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
1 dl citronsaft
skallen fra 1 citron
100g hvid chokolade
0,5-1 dl citronsaft (til at hælde ud over den bagte, varme kage)
- Glasur:
flormelis
vand
Citronskal til pynt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 190grader varmluft.
- Pisk blødt smør og sukker sammen til en let og luftig masse – den skal gerne piskes op mod 10 minutter.
- Tilføj så æggene et af gangen og pisk mellem hvert æg.
- Tilsæt nu skiftesvis de tørre ingredienser og citron saften. Slut af med de tørre ingredienser. Du skal være lidt forsigtig her da dejen ellers godt kan skille.
- Herefter vender du citronskal og hvid chokolade i dejen og hælder den på en form.
- Bag så kagen i ca. 30 minutter eller til den ikke længere hænger fast på en nål eller lignende.
- Når du lige har taget kagen ud af ovnen hælder du så den halve til hele dl. citronsaft ud over kagen og lader den så køle af.
Efter afkøling pyntes kagen med glasur og evt. noget revet citronskal.
Noter
- *Tip* – skær evt. lidt små stykker af marcipan og put i sammen med chokoladen, det smager skønt!