Jeg er stor fan af brownies, kirsebærsauce og cheesecake. Det er altså bare tre virkelig dejlige ting. Tre ting, der sammen kan gå op i en højere enhed. Det gør de, hvis du altså spørger mig, i denne her dejlige (til den tunge side) kage.

Så elsker du både en dejlig, tung brownie og cheesecake lige så meget som jeg, så er opskriften her til dig og jeg kan love dig for, at den vil være ventetiden værd!

Cheesecake på browniebund med kirsebær

Difficulty: Middel
serveringer

6

personer
Arbejdstid

45

minutes
Bagetid

50

minutes
Hviletid

6

timer

Ingredienser

  • Brownie-bund:
  • 65g chokolade, mørk

  • 75g smør

  • 1 æg

  • 40g mel

  • 80g sukker

  • 1 nip salt

  • 50g hakket chokolade efter ønske

  • Creamcheese fyld:
  • 400g cream cheese

  • 60g flormelis

  • 100g skyr

  • 2 æg

  • 1 vaniljestang

  • saften fra 1/2 citron

  • Topping:
  • 200g kirsebærsauce

  • 2 blade husblas

Fremgangsmåde

  • Kage:
  • Tænd ovnen på 170grader traditionel ovn.

  • Hak de 65g chokolade, smelt smøret i en gryde, tag det af varmen og hæld chokoladen deri så det smelter.

  • Pisk æg og sukker luftigt, kom de resterende ingredienser i og pisk det til en ensartet dej.

  • Tilsæt så chokolade/smør blandingen af et par omgange og vend det forsigtigt i.

  • Hæld den hakkede chokolade chokolade i og vend det i dejen. Hæld den på en springform.

  • Fyld:
  • Pisk først æg og sukker og tilsæt så de andre ingredienser mens du pisker videre.

  • Når fyldet har fået en cremet, lind og ensartet konsistens hælder du det forsigtigt på browniedejen og bager så kagen i ca. 50 minutters tid. Kagen er færdig når fyldet har en budding-agtigt konsistens. (tjek dette ved at banke let på siden af springformen – bævrer den en smule er den der.)

  • Sluk så ovnen og lad kagen stå og køle af med ovn-lågen åben.

  • Topping:
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutters tid.

  • Varm så kirsebærsaucen op og smelt den udblødte husblas deri.

  • Når den er smeltet hælder du saucen på kagen mens dens stadig er varm og lader det køle ned sammen.

  • Når kagen er blevet køligere sættes den på køl natten over eller i minimum 4-6 timer. (Ja, denne kage kræver tålmodighed)

Efter den laaaaange køletid kan du endelig sætte gaflen i kagen og nyde den i fulde drag, men pas på, det er sådan en kage der er væk, før du har noget at se dig om!

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?