Jeg havde lovet en god ven kage på altanen i det gode vejr forleden. Det krævede selvfølgelig en kage af ordenlig klasse og da jeg spurgte hvad noget af hans yndlings var, faldt valget klart og tydeligt på hindbærmousse. Det blev altså udgangspunktet for den kreation jeg ville sætte sammen til ham. Jeg har et par gange før lavet bærmousser serveret på browniebund og har konstateret, at det plejer at være en sikker vinder. Dog er dette, af en eller anden underlig grund, ikke en opskrift jeg endnu har fået på bloggen – på trods af, at jeg faktisk havde en liggende klar til testning og har haft det alt for længe. Men altså, bedre sent end aldrig som man siger, og nu havde jeg jo endelig den perfekte anledning til at afprøve den!
Jeg skal lige love for, at den blev taget godt i mod – først med “den der har du ikke selv lavet, den er fra bageren” og senere, ved smagning af den, “hold nu op, ej nej nej nej – det er jo for sindssygt det her” ærligt bekræftet da det 3. store stykke gladeligt blev indtaget i solen.
Derfor var der vidst ingen tvivl om, at opskriften var klar til at blive sendt ud til jer. Så værsgo!
6
personer35
minutes25
minutes4
timerDejlig, tung og chokoladefyldt brownie toppet med frisk, let og lækker blød hindbær/rabarbermousse.
Ingredienser
- Brownie
150g smør
130g chokolade
170g sukker
80g mel
2 æg
1 nip salt
60g hakket chokolade, jeg brugte 30g lys og 30g hvid
- Hindbær-rabarber mousse
350g blandet hindbær og rabarber (jeg brugte ca. 250g hindbær og 100g rabarber)
2 spsk citronsaft + skallen fra citronen
35g flormelis
1dl fløde
1,75dl skyr
1/2 vaniljestang
4 blade husblas
- Pynte-ideer
friske hindbær
chokolade
Fremgangsmåde
- Brownie
Hak 130g chokolade, smelt smøret i en gryde, tag det af varmen og hæld chokoladen deri så det smelter.
Pisk de resterende ingredienser sammen i en skål og tilsæt så chokolade/smør blandingen af et par omgange og vend det forsigtigt i.
Tilsæt så den hakkede chokolade(fyldet – du kan også komme nogle nødder eller andet godt i) efter ønske.
Bag brownien på 180grader varmluft i ca. 20-25 minutter. Den skal gerne virke underbagt når den tages ud, sådan skal den være – det er sådan en kage, der skal have lov at sætte sig.
- Lad brownien køle helt af inden du begynder på moussen
- Mousse:
- Udblød husblassen i koldt vand
- Giv først hindbær, rabarber, citron saft og skal, flormelis og vaniljetangen + kornene et kort opkog og si pureen.
- Sæt pureen tilbage på blusset og smelt den udblødte husblas heri. Hæld så pureen på en skål og sæt den kort på køl.
- Mens pureen køler af pisker du fløden til en stiv flødeskum, kommer skyren i og pisker videre.
- Tilsæt så pureen og vend den forsigtigt i skummen til det er en jævn mousse.
Hæld den på springformen med den afkølede browniebund og kageplast* og lad den så stå på køl i minimum 3-4 timer, gerne natten over.
- Pynt
- Så tæt på servering som muligt kan du pynte kagen. Jeg smeltede først lidt hvid og mælkechokolade som jeg tegnede med på kagen. Så pyntede jeg med halve hindbær i midten og tilsidst lavede jeg kanten af halverede chokoladeknapper – men det ligger dig jo fuldstændig frit for hvad du har lyst til at pynte med. Kun fantasien sætter grænser! 🙂
Noter
- Har du ikke kageplast kan du fore med bagepapir rundt i kanten i stedet.