Egentlig er denne kage et resultatet af at mindske madspild. Den er sat sammen af komponenter af madvarer i mit køleskab der var ved at løbe for dato. Men hold nu FAST hvor kan det ikke smages at det var starten på den. Denne klassiske svampede, chokoladeproppede chokoladekage med en smækker-lækker, smuk og fløjelsblød skovbærganache er den perfekte kage til alt fra eftermiddagskaffen i solen til en “hvor-har-jeg-bare-savnet-jer-ovenpå-corona-krisen” kollegakage.

Som et ekstra lille pift i smagen er den lavet på brunet smør og det giver den altså bare lige den sidste cm til at lette på. Og så er den endda dejlig nem at lave.

Chokoladekage med skovbærganache

Recipe by BellaCourse: dessert, kageCuisine: Det søde køkkenDifficulty: Let
Servinger

8

personer
Arbejdstid

30

minutes
Bagetid

35

minutes

Saftig, svampet, chokoladeproppet chokoladekage med blød og lækker skovbærganache

Ingredienser

  • Kage
  • 100g smeltet og brunet smør

  • 2 æg

  • 225g sukker

  • 2 dl kærnemælk**

  • 175g mel

  • 4 spsk kakao

  • 25g kokosmel

  • 1,5 tsk natron

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 150g hakket chokolade

  • 1 nip salt

  • Skovbærganache
  • 150g hvid chokolade

  • 50g fløde

  • 30g skovbærpure på opkogte bær med lime eller citronsaft

  • 10g glucosesirup

Fremgangsmåde

  • Kage:
  • Forvarm ovnen på 180 grader varmluft.
  • Smelt og brun smøret i en lille gryde. Når det er brunet stiller du det til siden og lader det afkøle lidt.
  • Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps.
  • Afmål alle de tørre ingredienser i en skål og kom dem i æggesnapsen skiftevis med kærnemælken. Afslut med melet og sørg for at røre godt mellem at du tilsætter mere.
  • Når du har fået en lækker og ensartet dej tilsætter du det brunede smør og vender det i.
  • Hak som det sidste chokoladen, vend det i dejen og kom den på en springform og smæk den i ovnen.
  • Den skal ca. have 25-35 minutters tid alt efter hvordan din ovn varmer. Hold øje med, om den er færdigbagt ved at prikke til den med en kødnål eller strikkepind. Den er færdig når der ikke længere hænger dej ved. Lad kagen afkøle helt.
  • Skovbærganache:
  • Giv en håndfuld skovbær et opkog med en smule limesaft og si i en skål så du har din bærpure. Du skal bare bruge 30g, men har du lidt til overs kan du altid gemme det på køl. Det er super lækkert på eks. yoghurt, is eller pandekager.
  • hak den hvide chokolade fint og kom det op i en skål.
  • Varm fløde og glucose op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld det direkte over den hakkede chokolade.
  • Lad det stå et minut til 2 før du tager en dejskraber og rører stille og roligt fra midten af og ud. Bliv ved til du har en glat ganache. Sæt den på køl i 30-40 minutters tid og smør den så på kagen – du kan evt. lave lidt mønster i den med bagsiden af en ske og så pynte kagen som du nu engang har lyst til, eller servere den som den er med ganachens smukke farve i centrum. Velbekomme.
Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?