Da jeg boede i London og arbejdede på en kaffebar solgte vi indimellem Millionaire’s shortbread snitter. Det var ikke noget, jeg var stødt på herhjemme før, men solgt, det var jeg. Det mindede meget om en luksus udgave af en twix. En skøn og mild shortbread/smørbagt småkagebund, toppet af at lag blødt, let chewy karamel afrundet af et godt lag chokolade med det helt rigtige knæk.

Jeg e helt vild med bunden af det såkladte shortbread der på mange måder, er som en mørdej, bare proppet med mere smør og uden æg. Det giver den en skøn, sprød og på samme måde, blød konsistens.

Det er egentlig en ret let kage/dessert at give sig i kast med, også selvom den består af tre elementer. Og så er den perfekt skåret i mindre snitter eller barer – det er nemlig af den tunge klasse, sådan en rigtig “lidt men godt”-hapser.

Den er oftest lavet på en karamel med kondenseret mælk, men i denne version har jeg i stedet samlet den med et lag flødekaramel.

Millionaires shortbread

Recipe by BellaCourse: SnacksCuisine: Det søde køkken, britiskDifficulty: Let, easy
Servinger

12

stk
Arbejdstid

30

minutes
Bagetid

20

minutes
Calories

295

kcal
Hviletid

2

timer
Total time

50

minutes

Lækre karamelsnitter a la luksus Twix

Ingredienser

  • Shortbread:
  • 200g mel

  • 150g koldt smør

  • 60g sukker

  • 1 nip salt

  • Karamel:
  • 150g fløde

  • 120g sukker

  • 35g smør

  • Top:
  • 200g chokolade efter eget valg – jeg brugte 100g mælkechokolade og 100g mørk 🙂

Fremgangsmåde

  • Shortbread-bund:
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Bland mel og sukker sammen.
  • Skær det kolde smør i tern og smuldr det i mel-blandingen til den samler sig. Jeg synes det er nemmest, at bruge fingrene 🙂
  • Kom dejen i en form så den ligger i et lag, der er ca. 1,5-2 cm tyk og prik den med en gaffel.
  • Bag den i 20-25 minutters tid til den er blevet flot og gylden i overfladen. Tag den ud og lad den køle af i formen
  • Karamel
  • Smelt sukkeret til en fin, gylden karamel i en tykbundet gryde.
  • Samtidig varmer du, i en anden gryde, fløden op til lige under kogepunket og slukker for blusset.
  • Når sukkeret er smeltet slukker du for blusset og hælder den varme fløde langsomt og jævnt i under konstant piskning.
  • Når al fløden er i og du fortsat pisker, kommer du smøret i og pisker videre til det er opløst (klumper sukkeret en smule, kan du tænde blusset på lavest varme til det er smeltet)
  • Lad karamellen køle 5-10 minutter i gryden inden du hælder den over den afkølede bund.
  • Lad den sætte sig to timers tid på køl.
  • Top:
  • Smelt den ønskede chokolade over et vandbad og hæld det ovenpå karamellen. Sæt på køl til chokoladen har sat sig.
  • Skær den i firkanter/snitter (jeg skar min i 12) – Voila! Så har du hjemmelavede karamelsnitter eller Twix eller Millionaire’s shortbread – kært barn har mange navne, som man siger!
Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?