Jeg har altid en eller anden hjemmelavet kompot i mit køleskab, de er egentlig aldrig sødet – jeg kan nemlig bedst lide, at de giver et friskt og syrligt pust til det, jeg end bruger det til – det går simpelthen så fint hånd i hånd som topping på så mange ting! Og så er det for at sige det ærligt, skide nemt at lave.

Blommekompot

Recipe by BellaCourse: Diverse, Morgenmad, TilbehørCuisine: tilbehør, toppingsDifficulty: Let
Servinger

1

glas
Arbejdstid

10

minutes
Kogetid

20

minutes
Total time

30

minutes

Super let, lækker, frisk og sukkerfri blommekompot

Ingredienser

  • 10 blommer

  • 0,75 dl vand

  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

  • Udsten og skær alle blommerne i små tern og kom alle ingredienser i en gryde. Rør i kompotten indimellem.
  • Kog dem ved svag til middel varme i 20-25 minutters tid eller til, at blommeterne er blevet mørre og en god del af dem er udkogte.
  • Hvis du gerne vil have lidt mere bid i tager du dem bare af blusset lidt før de bliver udkogte. Når den har den rette konsistens kommer du kompotten på skoldede glas og opbevarer den på køl.

Rating: 1 out of 5.

Det bliver vitterligt ikke meget nemmere end dette og vupti, så har du bare det lækreste tilbehør eller topping som kan bruges ex. på havregrød, skyr/yoghurt, på brød eller serveret med knuste makroner og flødeskum, lidt ligesom en æblekage, tja, eller måske endda i en lagkage eller noget bagværk. Mulighederne er uendelige!

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?