Jeg havde fryseren fyldt af lækre bær fra sommerhuset, deriblandt brombær og ribs og de skulle da selvfølgelig bruges.

Da jeg ligepludselig fik svært ved at vælge mellem en tærte eller en lækker crumble endte jeg med at lave den frække og slå dem sammen og her er så resultatet.

Bærtærte med marcipancrumble

Difficulty: Let
Serveringer

6

Personer
Arbejdstid

30

minutes
Bagetid

40

minutes
Hviletid

30

minutes
Total time

1

hour 

40

minutes

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 140g mel

  • 40g sukker

  • 70g koldt smør

  • 1 æggeblomme

  • evt. 1 par dråber koldt vand

  • Bærfyld:
  • 250g bær (jeg brugte brombær og ribs fra sommerhuset)

  • 50g sukker

  • 30g mel

  • 1 citron, saft og skal

  • 1 tsk vaniljesukker

  • Crumble:
  • 50g smør

  • 20g sukker

  • 40g marcipan

  • 30g mel

  • 35g havregryn

Fremgangsmåde

  • Mørdej:
  • Bland mel, sukker og salt, skær så smør i små tern og rør med en elpisker til det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med blommen og evt lidt vand hvis den ikke vil samles ordenligt. (kommer an på æggets størrelse) Sæt dejen på køl i 30 minutter.
  • Tag den så ud, rul den mellem 2 stykker bagepapir, put den i formen og stil den på køl mens du laver bær og crumble.
  • Fyld:
  • Bland forsigtigt alle ingredienser så bærene forbliver hele
  • Crumble:
  • Bland alle ingredienser til en samlet masse. (det er nemmest med fingrene)
  • Samling og bagning:
  • Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
  • Tag formen ud af køleskabet og put bærfyldet i mørdejen.
  • Bag kagen i ca. 15-20 minutter, tag den kort ud. Smuldr crumblen udover og bag den i yderligere 15-20 minutter til crublen har fået en flot og gylden farve.

Kagen kan uden problemer nydes både kold og varm og kan klart anbefales med en klat creme fraiche ved siden af.

Mums, siger jeg bare!

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?