Der er altså bare sådan nogle kageklassikere. De kager, du aldrig går galt i byen med. Jeg synes banankagen er en af dem og derfor kræver det selvfølgelig også, at der ligger sådan en opskrift på min lille blog. Værsgo og hop i køkkenet. Du vil ikke komme til at fortryde at du gav dig i kast med denne lækre, svampede, chokoladespækkede banankage der er alt, hvad en kage-klassiker skal være. Og så er den ovenikøbet skide nem at bikse sammen. Bliver det bedre? Jeg tror det ikke!
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredienser
4 modne bananer
1,5 tsk vaniljesukker
160g brun farin
150g mel
1 tsk bagepulver
4 æg
100g marcipan
100g blødt smør
175g hakket chokolade i kagen
50g hakket chokolade (til toppen)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt.
Vend så forsigtigt mel og bagepulver i æggesnapsen.
Smelt smøret og vend det i dejen.
Mos så bananerne, riv marcipanen og bland det sammen og vend dem forsigtigt i kagen. Tilsidst vendes den hakkede chokolade i dejen.
Bag kagen i 30-40 minutter indtil dejen slipper en nål når du prikker i den.
Når du har taget kagen ud af ovnen fordeler du de sidste 50g hakket chokolade ud over kagen, venter et minut eller to til det er smeltet og fordeler det så med en ske.
Lad kagen køle af og chokoladen størkne og så er den ellers klar til at sætte tænderne i. Velbekomme! <3
Hvillen størrelse form er der brugt 🤔
Hej Michael,
En springform på 20cm i diameter 🙂
kan man undlade marcipan
Ja, uden problemer – jeg ville dog nok tilsætte en smule mere sukker 🙂