Der er altså bare sådan nogle kageklassikere. De kager, du aldrig går galt i byen med. Jeg synes banankagen er en af dem og derfor kræver det selvfølgelig også, at der ligger sådan en opskrift på min lille blog. Værsgo og hop i køkkenet. Du vil ikke komme til at fortryde at du gav dig i kast med denne lækre, svampede, chokoladespækkede banankage der er alt, hvad en kage-klassiker skal være. Og så er den ovenikøbet skide nem at bikse sammen. Bliver det bedre? Jeg tror det ikke!

Svampet banankage

Difficulty: Let
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredienser

  • 4 modne bananer

  • 1,5 tsk vaniljesukker

  • 160g brun farin

  • 150g mel

  • 1 tsk bagepulver

  • 4 æg

  • 100g marcipan

  • 100g blødt smør

  • 175g hakket chokolade i kagen

  • 50g hakket chokolade (til toppen)

FremgangsmĂĄde

  • Tænd ovnen pĂĄ 180 grader varmluft.

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt.

  • Vend sĂĄ forsigtigt mel og bagepulver i æggesnapsen.

  • Smelt smøret og vend det i dejen.

  • Mos sĂĄ bananerne, riv marcipanen og bland det sammen og vend dem forsigtigt i kagen. Tilsidst vendes den hakkede chokolade i dejen.

  • Bag kagen i 30-40 minutter indtil dejen slipper en nĂĄl nĂĄr du prikker i den.

  • NĂĄr du har taget kagen ud af ovnen fordeler du de sidste 50g hakket chokolade ud over kagen, venter et minut eller to til det er smeltet og fordeler det sĂĄ med en ske.

  • Lad kagen køle af og chokoladen størkne og sĂĄ er den ellers klar til at sætte tænderne i. Velbekomme! <3

Show 6 Comments

6 Comments

  1. Michael Changkhaen

    Hvillen størrelse form er der brugt 🤔

    • Anonym

      Hej Michael,
      En springform på 20cm i diameter 🙂

  2. Anonym

    kan man undlade marcipan

    • Anonym

      Ja, uden problemer – jeg ville dog nok tilsætte en smule mere sukker 🙂

  3. Anonym

    hvor meget sukker skal der i? det stĂĄr der ikke

    • Anonym

      Brun farin mente jeg selvfølgelig – det er det, der er brugt i opskriften for at give den lidt mere kant, ikke sukker 🙂 SĂĄ jeg ville nok bare putte 175-180g brun farin i hvis jeg undlod marcipanen.

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?