Da jeg boede i London arbejdede jeg på en skøn lille café, vi havde de lækreste kager og en af dem var en klassisk red velvet kage. Den spiste jeg meget af i min tid der, og fik endda et par gange en hel kage med hjem fordi den ikke var blevet solgt inden for de dage, den helst skulle, men den smagte altid fantastisk alligevel. Den var mild, sød og cremet med toppingen. Derfor skulle jeg selvfølgelig selv lige forsøge mig med sådan en da jeg gik lidt i London-nostalgi forleden. Resultatet blev denne yderst lækre kage der forsvandt aaaalt for hurtigt derhjemme! 🙂 Jeg piftede den lidt op med noget hindbærcurd og hakket chokolade i midten, men den kan sagtens køres helt klassisk med creamcheese frostingen i midten af kagen – det smager også fantastisk!

Red velvet kage

Red velvet kage

Difficulty: Let
serveringer

10

servings
Arbejdstid

30

minutes
Bagetid

35

minutes
Total time

1

hour 

5

minutes

Ingredienser

  • Red velvet kage:
  • 100g blødt smør

  • 225g sukker

  • 250g mel

  • 2 æg

  • 3-4 spsk kakao

  • 1 spsk vaniljesukker

  • 2dl kærnemælk

  • 1 tsk natron

  • 1 tsk æblecidereddike

  • 0,5 tsk salt

  • rød frugtfarve

  • Topping:
  • 80g blødt smør

  • 200g cream cheese

  • 150g flormelis

  • 1 spsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  • Kagen:
  • Forvarm ovnen på 180 grader varmluft.
  • Pisk blødt smør og sukker sammen – gerne i op mod 10 minutter så det bliver rigtig blødt, lyst og luftigt.
  • Bland alle de tørre ingredienser i en anden skål og hæld frugtfarve og eddike ned til kærnemælken i en anden.
  • Tilsæt æggene et af gangen i smørblandingen og pisk ind i mellem så den ikke skiller.
  • Tilsæt derefter skiftevis væske og tørre ingredienser og slut med at tilsætte mel.
  • Bag derefter kagen i 25-35 minutter og tjek om dem er færdig ved at prikke til den med en nål. Når den dejen ikke længere hænger fast er den færdig.
    Lad kagen køle helt af.
  • Topping:
  • Pisk alle ingredienser sammen til en luftig og cremet konsistens.
  • Når kagen er fuldstændig afkølet kan du fordele toppingen i et jævnt lag og evt. pynte den med lidt frysetørret hindbær, kakaopulver eller lidt hakket chokolade.

Noter

  • Tip: har du ikke lige noget kærnemælk på lager kan du komme lidt citronsaft i almindelig mælk og lade det stå og “trække” i 10 minutters tid på køkkenbordet.

Du kan evt. flække kagen i to bunde og putte toppingen indimellem de to bunde samt på toppen. det er skønt! Jeg lavede den ekstra frække og flækkede kagen, smurte bunden med resten af min hindbærcurd(opskriften kan du finde på bloggen) og noget lækkert 70% hakket mørk chokolade og så bare toppingen ovenpå. Det gav et super lækkert friskt twist til kagen!

Håber i vil nyde kagen lige så meget som jeg og mine forældre gjorde, det bliver i hvert fald ikke sidste gang jeg selv bager denne lækre sag, det er helt sikkert! 🙂

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?