Sensommeren sniger sig stille ind på os og derfor er det vigtigt, at få brugt alle sæsonens frugter og bær inden de forsvinder i efteråret. Derfor synes jeg lige, at jeg skulle udnytte de lækre rabarber endnu engang inden de er væk. Resultatet blev disse mega lækre, svampede rabarbermuffins med dejlig hvid chokolade og en lækker, crunchy marcipan crumble på toppen. De passer altså bare til hinanden som pyt i pande. Og så er de super simple og nemme at give sig i kast med. Er det ikke bare skønt?

Det bliver i hvert fald et stort ja herfra så det er bare om at hoppe i køkkenet hvis du, ligesom jeg, er vild med de skønne syrlige stængler matchet up med en sød, hvid chokolade.

Rabarbermuffins med crumble og hvid chokolade

Difficulty: Let
Servinger

10

stk
Arbejdstid

20

minutes
Bagetid

20

minutes
samlet tid

40

minutes

Ingredienser

  • Muffins:
  • 115g smør

  • 130g sukker

  • 2 æg

  • 130g mel

  • 0,75 dl mælk

  • 1 tsk bagepulver

  • 1/2 korn fra vaniljestang

  • 1 nip salt

  • 85g hvid chokolade

  • 150g rabarber i tern

  • Crumble:
  • 50g smør

  • 35g mel

  • 35g havregryn

  • 30g sukker

  • 40g marcipan

Fremgangsmåde

  • Muffins:
  • Tænd ovnen på 180graders varmluft.

  • Pisk smør og sukker let og luftigt. Tilsæt så æggene et af gangen mens du pisker.

  • Afmål alle de tørre ingredienser i en skål og tilsæt så skiftevis de tørre ingredienser og mælken under let piskning.

  • Vend til sidst den hakkede chokolade og rabarberne i, hæld den på en muffinsforme.

  • Crumble:
  • Bland alle ingredienser sammen og fordel det ud over dejen i formene.

  • Bag muffinsne i ca. 20 minutters eller til den ikke længere hænger fast på en kødnål når du prikker i kagen.

Nyd dem lune eller helt afkølede. De er lækre helt som de er eller i selskab med enten en klat vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum. Det er helt op til dig. Velbekomme! <3

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?