Sensommeren sniger sig stille ind på os og derfor er det vigtigt, at få brugt alle sæsonens frugter og bær inden de forsvinder i efteråret. Derfor synes jeg lige, at jeg skulle udnytte de lækre rabarber endnu engang inden de er væk. Resultatet blev disse mega lækre, svampede rabarbermuffins med dejlig hvid chokolade og en lækker, crunchy marcipan crumble på toppen. De passer altså bare til hinanden som pyt i pande. Og så er de super simple og nemme at give sig i kast med. Er det ikke bare skønt?
Det bliver i hvert fald et stort ja herfra så det er bare om at hoppe i køkkenet hvis du, ligesom jeg, er vild med de skønne syrlige stængler matchet up med en sød, hvid chokolade.
10
stk20
minutes20
minutes40
minutesIngredienser
- Muffins:
115g smør
130g sukker
2 æg
130g mel
0,75 dl mælk
1 tsk bagepulver
1/2 korn fra vaniljestang
1 nip salt
85g hvid chokolade
150g rabarber i tern
- Crumble:
50g smør
35g mel
35g havregryn
30g sukker
40g marcipan
Fremgangsmåde
- Muffins:
Tænd ovnen på 180graders varmluft.
Pisk smør og sukker let og luftigt. Tilsæt så æggene et af gangen mens du pisker.
Afmål alle de tørre ingredienser i en skål og tilsæt så skiftevis de tørre ingredienser og mælken under let piskning.
Vend til sidst den hakkede chokolade og rabarberne i, hæld den på en muffinsforme.
- Crumble:
Bland alle ingredienser sammen og fordel det ud over dejen i formene.
Bag muffinsne i ca. 20 minutters eller til den ikke længere hænger fast på en kødnål når du prikker i kagen.
Nyd dem lune eller helt afkølede. De er lækre helt som de er eller i selskab med enten en klat vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum. Det er helt op til dig. Velbekomme! <3