Nogle gange er det simple altså bare det, der skal til. Det her er en af de kager. Det er sådan en kage, man altid kan spise. Jeg tror ikke, at jeg bliver træt af denne her. Den har lidt af det hele. Mild citron og vaniljesmag, sylighed og tekstur fra rabarberne (som sagtens kan udskiftes med sommerens bær og frugt), den har den svampede konsistens hjulpet godt på vej af marcipanen og så er den toppet med den lækreste fløjelsbløde cream cheese frosting. En kage med rigtig sommerstemning over hele feltet. Det kan man da kun være vild med, kan man ikke?

Nå, men det er jeg i hvert fald, så må i selv vurdere resten. God fornøjelse.

Rabarberkage med Cream cheese frosting

Recipe by BellaCourse: DessertCuisine: dessertDifficulty: let
Servinger

8

personer
Arbejdstid

30

minutes
Bagetid

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Klassisk, sommerlig kage med sommerens lækre rabarber. Svampet med smag af vanilje og citron, et hint af marcipan og toppet med lækker cream cheese frosting.

Ingredienser

  • 150g sukker

  • 3 æg

  • 200g mel

  • 75g smeltet smør

  • 2 tsk bagepulver

  • 1 citron – både saft og skal

  • 2 tsk vaniljepulver

  • 75g revet marcipan

  • 300g rabarber i små tern

  • Topping:
  • 300g Philadelphia

  • 125g flormelis

  • 90g blødt smør (stuetempereret)

  • 1 spsk vaniljepulver

  • 1/2 citron (saft og skal – smag den til som du ønsker)

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180grader varmluft.
  • Smelt smøret og lad det køle af.
  • Pisk æg og sukker let og luftigt – pisk gerne op min 7-10 minutter.
  • Vej de tørre ingredienser af og held dem så i skiftevis med citronsaft og smør.
  • Slut af med de tørre ingredienser.
  • Når du har en jævn dej river du marcipanen i og vender/rører forsigtigt til også det, er godt og jævnt fordelt.
  • Tilsidst kommer du rabarberne så de er godt fordelt. Hæld dejen på en form og bag kagen i 35 minutters tid – tjek den undervejs. Hvis der ikke længere hænger dej ved, når du stikker i den er den færdig.
  • Lad kagen køle helt af for du kommer toppingen på.
  • Topping:
  • Bland alle ingredienser med en elpisker til du har en homogen og lækker, blød masse
  • Smag den til efter ønske med citronsaften.
  • Når kagen er kølet fordeler du det i et lækkert lag ovenpå kagen og den kan evt. pyntes med lidt ekstra revet citronskal.
  • Nyd så endelig din skønne kage med en god kop et-eller-andet og dejligt selskab. Eller for dig selv – til en vaske-ægte omgang selvforkælelse, det kan også noget!
Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?