Brownies er altid en sikker vinder, det ved man. Men nogle gange bliver de lige tunge nok i sommervarmen. Men, frygt ej, er du brownie-hungrende men er samtidig ude efter noget der er lidt friskt? Så frygt ej, så kan denne top lækre, friske sommer udgave af klassikeren hjælpe dig på vej.

Her får du nemlig en brownie bagt på en base af hvid chokolade, også kaldet blondie. Da den hvide chokolade har en tendens til at være til den søde side, er den frisket op med lækker lime og friskplukkede ribs fra sommerhuset. Så bliver det altså ikke meget mere sommerligt!

Har du ikke lige ribs ved hånden kan de selvfølgelig sagtens udskiftet med eksempelvis rabarber eller hindbær.

Blondies med Ribs og Lime

Recipe by BellaCourse: DessertCuisine: det søde køkken, americanDifficulty: let
Serveringer

10

personer
Arbejdstid

15

minutes
Bagetid

25

minutes
samlet tid

40

minutes

Lækre, svampede friske blondies med ribs og lime – den perfekte sommerkage

Ingredienser

  • 150g smør

  • 200g hvid chokolade

  • 150g sukker

  • 3 æg

  • 140g mel

  • 1 nip salt

  • Skallen fra 1-2 limes og saften fra 1/2

  • 75g hakket hvid chokolade

  • 150-200g ribs eller andre bær

Fremgangsmåde

  • Hak de 200g chokolade og smelt smøret i en gryde.
  • Når smøret er smeltet hælder du den hakkede chokolade i, lader det stå et minuts tid og rører det så ordenligt sammen.
  • Herefter pisker du æg og sukker luftigt i en skål.
  • Tilsæt så mel, salt og lime og pisk det i æggemassen.
  • Hæld chokolade-smør blandingen i dejen og vend det forsigtigt i til du har en ensartet dej.
  • Kom til sidst de 75g hakkede chokolade samt ribsne i og vend dem også forsigtigt i dejen.
  • Kom dejen i en beklædt form og bag blondien på 180 grader i ca. 20-30 minutter.
  • Lad den køle helt af og sætte sig ordenligt før den spises. Den bliver endnu bedre dagen/dagene efter. Velbekomme.
Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?