Jeg blev ret hooked på bagning med græskar efter et ret så vellykket forsøg på græskarkagen. Derfor hoppede jeg endnu engang i køkkenet for at lege videre med efterårets hokkaido græskar. Denne gang blev resultatet disse top-snaskede og lækre efterårsbasser af nogle moderne kanelsnegle. Gode blev de i hvert fald og netop derfor skal opskriften da deles med jer, i skønne læsere.

Pumpkin spice snegle

Pumpkin spice snegle

Difficulty: Middel
Servinger

16

stk
Arbejdstid

45

minutes
Bagetid

25

minutes
Hævetid

8

timer

Ingredienser

  • Dej:
  • 10g gær (eller 25g gær hvis du undlader surdejen)

  • 1 dl bageklar surdej

  • 80g smør

  • 2,5 dl mælk (jeg brugte bare minimælk)

  • 1 æg

  • ca. 500g mel

  • 3 spsk sukker

  • 2 tsk kardemomme

  • 1,5 tsk salt

  • Remonce:
  • 200g blødt smør

  • 200g brun farin

  • 100g marcipan

  • 5 tsk kanel

  • 0,5 tsk neliker

  • 0,25 tsk revet eller stødt muskatnød

  • kødet fra ca. et helt bagt hokkaido græskar

  • evt. flormelis og vand til glasur

Fremgangsmåde

  • Dej:
  • Varm først smør og mælk i en gryde til smøret er smeltet og afkøl derefter til fingervarm.

  • Hæld så over i en skål og udrør gæren deri. Hæld surdejen i og rør til det er ensartet. Rør så ægget i og tilsæt dernæst sukker, kardemomme og salt.

  • Til sidst hældes melet i lidt efter lidt til at dejen lige akkurart slipper siderne på skålen i røremaskinen eller til at den lige akkurart slipper dine fingre, hvis du blot bruger armmullerne til at ælte.

  • Giv den så en god omgang æltning, gerne en ti minutters tid og sæt til at hæve tildækket på køkkenbordet i en 6-7 timers tid eller natten over i køleskabet. (Hvis du kun bruger gær kan du nøjes med at hæve den en times tid til to på køkkenbordet – den skal bare ca. være vokset til det dobbelte.)

  • Græskar:
  • Tænd først ovnen på 180 grader varmluft.

  • Del så græskaret i to, skrab kernerne ud og læg de to halve med skrællen ned ad på en bageplade og bag dem i ca. 30-40 minutter til de er møre.

  • Tag dem så ud, lad dem køle lidt af os skrabet det møre kød ud med en gaffel eller ske. Mos det med enten en gaffel eller kom det en tur i en blender – det er lidt op til dig hvor meget tekstur du gerne vil have fra den. Sæt det på køl til dejen er klar.

  • Remonce:
  • Riv marcipanen, sørg for at smøret er blødt og bland alle ingredienser med en ske eller et piskeris til en ensartet masse. Lad det endelig bare stå ude til du har rullet dejen.

  • Samling:
  • Tænd ovnen på varmluft og 180 grader.

  • Rul den hævede dej ud på et meldrysset bord. Rul den til en rektangel og fordel så remoncen ud på hele firkanten i et jævnt lag.

  • Så tager du hokkaido-mosen og fordeler også den, men undgå at komme helt ud til kanten på den langside, der er længst væk fra dig.

  • Rul så dejen stramt på den lange led og skær forsigtigt snegle af ca. 2 centimeters bredde med en god, skarp brødkniv så du ikke får mast dem og ender med al fyldet på bordet i stedet. 

  • Jeg lægger mine snegle i en bradepande med bagepapir så man undgår tøre, kedelige kanter. Hvis du også vil gøre dette så læg dem blot med “snippen/enden” af sneglen foldet ind under sig selv og lidt mellemrum mellem hver snegl.

  • Lad dem så efterhæve i 30-45 minutter hvorefter de pensles og bages i ca. 22 minutter miderst i ovnen.

Jeg elsker en smule glasur på mine snegle så jeg lader dem gerne køle helt af inden jeg spiser dem, men ellers er de også dejlig skønne lune, så kan man altid gemme glasuren til når de er kølet ordenligt af, for man nøjes ikke bare med en enkelt af de her basser.

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?