Jeg kan godt lide at bage kager med frugt, det giver altid gode, saftige kager og en god smag. Vi havde nogle pære liggende i køleskabet som godt kunne trænge til at blive brugt og sådan blev den her kage altså til.

Pærekage med marcipan og chokolade

Difficulty: Let
Servering

8

personer
Arbejdstid

30

minutes
Bagetid

25

minutes
Samlet tid

55

minutes

Ingredienser

  • 180g revet marcipan

  • 150g blødt smør

  • 100g sukker

  • 2 æg

  • 100g mel

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 1 tsk bagepulver

  • 2 pære

  • 100g mørk chokolade, hakket

  • Evt. nougat til toppen (100g)

  • nip salt

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 180grader varmluft
  • Riv marcipanen i en røreskål og rør så sukkeret og marcipanen sammen.

    Så nydes den ellers afkølet, evt. med en klat creme fraiche til, det fungerer altid godt med frugt- og bærkager, hvis du spørger mig! 🙂
  • Tilsæt det bløde smør og pisk det godt og luftigt (brug gerne noget tid på piskningen) og rør så æggene i et af gangen.
  • Tilsæt så de tørre ingredienser og rør dem til en samlet dej.
  • Skær så pære i tern og hak chokoladen og bland det i dejen.
  • Hæld så på en form og bag kagen i 20-25 minutter/til den er færdig – tjek med en nål eller andet du lige kan prikke med, om dejen slipper.
  • Lad den så køle lidt af, og hvis du ligesom jeg, gerne vil have nougat på toppen smelter du det over et vandband og smører det på kagen.

Håber i nyder kagen ligesom jeg gør. Den smager top lækkert med ex. en lille klat creme fraiche til – jeg siger det bare! 🙂

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?