Jeg kan godt lide at bage kager med frugt, det giver altid gode, saftige kager og en god smag. Vi havde nogle pære liggende i køleskabet som godt kunne trænge til at blive brugt og sådan blev den her kage altså til.
Servering
8
personerArbejdstid
30
minutesBagetid
25
minutesSamlet tid
55
minutesIngredienser
180g revet marcipan
150g blødt smør
100g sukker
2 æg
100g mel
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
2 pære
100g mørk chokolade, hakket
Evt. nougat til toppen (100g)
nip salt
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180grader varmluft
- Riv marcipanen i en røreskål og rør så sukkeret og marcipanen sammen.
Så nydes den ellers afkølet, evt. med en klat creme fraiche til, det fungerer altid godt med frugt- og bærkager, hvis du spørger mig! 🙂 - Tilsæt det bløde smør og pisk det godt og luftigt (brug gerne noget tid på piskningen) og rør så æggene i et af gangen.
- Tilsæt så de tørre ingredienser og rør dem til en samlet dej.
- Skær så pære i tern og hak chokoladen og bland det i dejen.
- Hæld så på en form og bag kagen i 20-25 minutter/til den er færdig – tjek med en nål eller andet du lige kan prikke med, om dejen slipper.
- Lad den så køle lidt af, og hvis du ligesom jeg, gerne vil have nougat på toppen smelter du det over et vandband og smører det på kagen.
Håber i nyder kagen ligesom jeg gør. Den smager top lækkert med ex. en lille klat creme fraiche til – jeg siger det bare! 🙂