Det er jo efterhånden tradition, at der skal en ny opskrift på bordet til påske. Jeg synes, at en påskekage skal have nogle af forårets skønne fornemmelser. Frisk og mild. Derfor blev resultatet i år en lækker og let roulade med creme af cream cheese og appelsincurd (eller, jeg brugte faktisk blodappelsiner) rullet sammen af en mild vanilje/citronbund og med lidt knas fra mørke chokoladestykker. Og pyntet helt simpelt af med lidt af cremen samt klassiske marcipan påskeæg i fine farver.
Jeg håber, at i har lyst til at prøve opskriften. Og on that note vil jeg bare sige rigtig god påske til jer der læser med! <3
10
personer40
minutes7
minutesLækker, mild og frisk roulade med appelsin, citron, vanilje og chokolade. Perfekt til forårets milde fornemmelser.
Ingredienser
- Kagebund
3 æg
125g sukker
100g hvedemel
35g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljepulver
saft fra 1/2 citron
citronskal fra 1 citron
1 nip salt
- Appelsincurd:
saft fra 2 appelsiner og 1 lime(skallen fra 2)
100g sukker
2 æg
50g smør
- creme
50g Appelsincurd
200g cream cheese
50g flormelis
35g blødt smør
vanilje
saften og skal fra 1 lime
50g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Appelsincurd
- æld saft, sukker og æg i en gryde og rør med et piskeris på middel varme, det må ikke koge.
- år det lige så stille begynder at tykne, tilsætter du smør og citronskal og pisker godt i massen.
- Fortsæt med at piske til curden er tyknet godt og har fået en god, cremet konsistens, ligesom vaniljecreme.
- Sigt så curden og kom den i en bøtte mens den køler.
- bund:
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Pisk æg og sukker til en meget let og luftig masse. Pisk den gerne i op mod ti minutters tid.
- Vej de tørre ingredienser af, sigt dem i æggeblandingen, hæld citronsaft og skal i skålen og vend dem forsigtigt i æggesnapsen med en dejskraber.
- Kom bagepapir på en bageplade og fordel dejen forsigtigt ud over bagepladen i et jævnt lag.
- Bag den i 7-9 minutters tid. Den skal kun lige være færdig, ellers risikerer du, at den sprækker når den rulles. Den skal “hoppe op igen” hvis du prøver at trykke den midt på – altså lidt ligesom en svamp.
- år den er ude, drysser du den med sukkerpå toppen, lægger et stykke bagepapir over og vender bunden så det nu ligger på det bagepapir med sukkerlaget nederst.
- Fjern det øverste lag bagepapir og rul rouladen sammen mens den køler lidt. På den måde vænner du kagen til at have formen så den ikke sprækker senere.
- Creme
- Pisk cream cheese, blødt smør, flormelis og vanilje til en cremet og ensartet masse. Kom herefter appelsincurd og limesaft/skal i og pisk videre du har en cremet og ensartet creme.
- Samling:
- år bunden er kølet lidt ruller du den ud og fordeler 2/3 af cremen på bunden – borset fra de sidste to 2 cm på den ene af de lange kanter. (på den måde får du en flot samling.) Hak chokoladen og fordel udover cremen.
- Nu skal den rulles. Tag fat i begge hjørner i bagepapiret længst fra dig og træk det hen mod dig selv så du får lavet den første “foldning”/det første rul. Fortsæt med at rulle den stille og roligt hen mod dig selv, så stramt som muligt, uden at du presser fyldet ud. Rul tilsidste bagepapiret med og læg den i rullen med samlingen ned ad på køl i en times tid så den ligge kan få lov at sætte sig.
- Pynt rouladen med resten af cremen og dine yndlings påskeæg. Voila, så er der en vaske-ægte påskeroulade klar til at blive sat på påskebordet.