En god tiramisu rammer simpelthen bare direkte ind i desserthjertet på mig. Dens cremede konsistens, smagen af kaffe og mandellikør. Kakaoen på toppen. Mums, siger jeg bare. Jeg synes den er fantastisk fordi den både egner sig skide godt til lune sommeraftner og til de kolde vinterdage – og så tager den hurtigt en med under armen på en mental ferietur til Italien med lækker mad i lange baner og lidt god vin eller et par skønne drinks.
Jeg har efterhånden lavet tiramisu en del gange, men har aldrig fået et ordenligt billede af den og derfor er den aldrig nået hertil bloggen. MEN! Jeg synes simpelthen at denne her opskrift på dejlig, klassisk tiramisu er for god til, at i skal snydes for den og derfor kommer den altså nu alligevel – godt billede eller ej. Jeg håber, at i vil bære over med mig!
4
personer15
minutes4
hours4
hours15
minutesLækker, cremet og klassisk tiramisu
Ingredienser
4 æg – jeg plejer at bruge pasturiserede hvider og blommer
500g mascarpone
90g sukker
korn fra 1/2 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
2dl stærk kaffe
1 dl amaretto
24 stk ladyfingers
Kakao til at pynte toppen
Fremgangsmåde
- Pisk hviderne stive i en skål og stil dem til side.
- Pisk blommer, sukker og vaniljesukker til en let, lys og luftig æggesnaps – gerne op mod 10 minutters tid med elpiskeren.
- Vend så forsigtigt mascarponen i og sørg for, at få blandet det så massen er fuldstændig lind og cremet – det tager tid, men hav tålmodighed og gør det forsigtigt så du ikke slå luften ud af æggesnapsen.
- Vend så 2 ske fulde æggehvider i først og vend så efterfølgende resten af hviderne forsigtigt i – igen uden at slå luften ud af æggene. Når du har en ensartet, cremet og lækker creme sætter du den til side.
- Bryg kaffen, bland amaretto’en og kom det i en skål eller fad, der er stor nok, til at du kan dyppe ladyfingers’ne heri. Find samtidig en god og passende form til tiramisuen frem.
- Kom først omtrent halvdelen af cremen i formen. Dyb så hurtigt men jævnt ladyfingers’ne i kaffeblandingen så de lige når at suge en smule uden at de bliver tunge og smattede.
- Dæk hele laget af cremen og kom så den resterende mængde creme ovenpå.
- Dæk formen til og kom den på køl i minimum 4-6 timer og meget gerne natten over så den kan nå at sætte sig til den skal serveres.
- Så er der vidst heller ikke meget andet at sige en Bon appetit og skål!