Min bedste gulerodskage

Difficulty: Let
Servinger

10

personer
Arbejdstid

30

minutes
Bagetid

25

minutes
Total time

55

minutes

Ingredienser

  • Kage
  • 4 æg

  • 200g brun farin

  • vaniljesukker

  • 200g mel

  • 1 spsk kanel

  • 1/2 tsk kardemomme

  • 1,5 tsk nelikker

  • saften fra 1/2 appelsin

  • 2 tsk bagepulver

  • 1,5 dl olie

  • 250g gulerødder

  • 100g squash eller æble

  • et nip salt

  • Cream cheese frosing
  • 300g flødeost

  • 150g flormelis

  • 75g blødt smør

  • citronsaft efter ønske

  • 1 spsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  • Kage
  • Forvarm ovnen på 180 graders varmluft.

  • Pisk æg, farin og vaniljesukker med elpisker og tilsæt så olien.

  • Bland de tørre ingredienser og vend dem forsigtigt i dejen. Riv gulerødder og squash (jeg kan godt lide dem groft revet så kagen får lidt bid) og kom dem i dejen sammen med appelsinsaften.

  • Bag kagen i ca. 20-25 minutter (tjek med en nål – når der ikke længere kommer dej med på nålen er den færdig).

  • Lad kagen køle helt af og flæk den i to bunde.

  • Topping
  • Pisk alle ingredienser sammen og smag til med vanilje og citron.

  • Fordel så cremen på den ene bund, læg den anden på og fordel resten af cremen oven på. Pynt med citronskal, appelsinskal eller nogle lange strimler af gulerødder.

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?