10
personer30
minutes25
minutes55
minutesIngredienser
- Kage
4 æg
200g brun farin
vaniljesukker
200g mel
1 spsk kanel
1/2 tsk kardemomme
1,5 tsk nelikker
saften fra 1/2 appelsin
2 tsk bagepulver
1,5 dl olie
250g gulerødder
100g squash eller æble
et nip salt
- Cream cheese frosing
300g flødeost
150g flormelis
75g blødt smør
citronsaft efter ønske
1 spsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Kage
Forvarm ovnen på 180 graders varmluft.
Pisk æg, farin og vaniljesukker med elpisker og tilsæt så olien.
Bland de tørre ingredienser og vend dem forsigtigt i dejen. Riv gulerødder og squash (jeg kan godt lide dem groft revet så kagen får lidt bid) og kom dem i dejen sammen med appelsinsaften.
Bag kagen i ca. 20-25 minutter (tjek med en nål – når der ikke længere kommer dej med på nålen er den færdig).
Lad kagen køle helt af og flæk den i to bunde.
- Topping
Pisk alle ingredienser sammen og smag til med vanilje og citron.
Fordel så cremen på den ene bund, læg den anden på og fordel resten af cremen oven på. Pynt med citronskal, appelsinskal eller nogle lange strimler af gulerødder.