Julen byder altid på dejlige mange projekter i køkkenet og en helt masse dejlig julekonfekt.

I vores familie er det en fast tradition at vi mødes og laver marcipan, spiser æbleskiver og risengrød og drikker gløgg og nisseøl. Med årene er marcipan-produktionen for nogle af os blevet udviddet til både småkage bagning og havregrynskugle-trilning. Og her får i min opskrift på dejlige, havregrynskugler med alt det gode! Nyd dem så længe lager haves.

Luksus havregrynskugler

Difficulty: Let
Arbejdstid

40

minutes

Ingredienser

  • 260g havregryn

  • 150g blødt smør

  • 160g sukker

  • 50g kakao

  • 1/2 dl stærk kaffe

  • 3 spsk mørk rom

  • 1 nip salt

  • 200-300g chokolade efter ønske til at overtrækket med

  • 150g kokosmel til at rulle dem i

Fremgangsmåde

  • Bryg kaffen og lad den køle af. Bland alle ingredienser til en samlet masse – smag den evt. til med lidt ekstra sukker, havregryn, kaffe eller kakao. Sæt den så på køl i en times tid.

  • Smelt den ønskede chokolade, kom kokosmelet i en skål og begynd så at trille massen der har stået på køl til kugler i den ønskede størrelse.

  • Dyp så kuglerne i chokolade og derefter i kokosmelet og lad dem så sætte sig med chokoladen og så er de klar til at hapse.

Efterfølgende opbevares de i en æske eller bøtte i køleskabet – hvis de altså ikke er spist inden det når så vidt!

Show 10 Comments

10 Comments

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?