Kokostoppe er og bliver bare en af de gode gamle klassikere – og måske endda også en af dem, der indimellem deler vandende. Det er ikke alle, der er lige glade for al den kokos, der kan sætte sig mellem tænderne. Men det er egentlig lidt sjovt, for jeg er normalt ikke så meget til kokos, men elsker sådan en god, sprød og blød kokostop med chokolade.
10
toppe10
minutes10
minutes20
minutesIngredienser
1 æg
75g sukker
125 kokosmel
1 tsk vaniljesukker
75g hakket chokolade (mørk)
Skal og saft fra ca. 0,5 citron eller lime
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180grader varmluft.
Pisk æg og sukker til en let, lys og luftig æggesnaps. Vend forsigtigt kokosmel og citrusfrugten i til du har en ensartet masse. Tilsidst tilsætter du den hakkede chokolade.
Herefter former du massen til små toppe eller bolde eller hvilken form du nu har lyst til. Det er nemmest at presse dem sammen i hænderne, synes jeg.
Herefter sætter du dem på en bageplade og bager dem i 10 minutters tid til de er blevet flotte og gyldne på toppen.
Personligt synes jeg både at disse kan nydes “straight out of the oven” og når de har fået lov at stå og køle og sætte sig ordenligt. Begge dele kan noget top-lækkert!
Velbekomme!