Der findes mange gode kage-klassikere i bogen, der kan være et besøg værd. Der er jo ofte en grund til, at en klassiker er blevet en klassiker i første omgang. Napoleons hattene er bestemt en af dem. Dog en af slagsen, jeg har været meeeeeeget længe om at tage mig sammen til at lave en opskrift på – ved ikke helt hvorfor, de er jo skide lækre og super lette at lave. Måske er det faktisk det, de har været så nemme, at man ofte kommer til at udskyde dem – men ikke længere, nu er de her og de er skide gode.
Jeg har både lavet de helt klassiske, men jeg kunne ikke lade være med, også at give halvdelen et lille nyt pust – med lakrids marcipan og hvid chokolade i bunden – jeg ved det kan være farligt at rode med en klassiker, men jeg synes nu, at jeg er kommet godt afsted med det! Du kan jo give det et forsøg selv.
15-20
stk30
minutes12
minutes60
minutter42
minutesKlassiske lækre napoleonshatte og nogle, med en lille forfriskelse. Mørdej, marcipan og chokolade – simpelt og lækkert.
Ingredienser
115g mel
65g koldt smør
35g sukker
1 æggeblomme
et nip salt
evt. et skvæt vand hvis blommen er lille.
150g marcipan
150g chokolade
Hvis de skal være lidt anderledes:
en smule lakrids og salmiak-pulver til marcipanen efter smag og behag. Og evt. dyppet i hvid chokolade i stedet.
Fremgangsmåde
Rør mel og sukker sammen. Kom det kolde smør i og smuldr det med hænderne til det ligner revet parmesan ost.
Tilsæt ægget og saml hurtigt dejen. Lad den hvile ca. en time på køl inden brug.
forvarm ovnen på 180
når dejen har hvilet skal den rulles ud til ca. 0,5 cm tykkelse. Drys bordet med lidt flormelis i stedet for mel
Dejen stikkes ud i cirkler – du kan evt. bruge et drikkeglas til at gøre det med
Tril marcipanen til kugler af 10-15 g alt efter hvor store dine cirkler er
placér en kugle midt på hver cirkel og fold så dejen ind mod marcipankuglen med tre fingre og trykker den godt sammen så den sidder fast på kuglen.
når det er gjort med dem alle skal de bare i ovnen og bages i ca. 10-12 minutter til de har fået en flot, gylden farve.
når de er afkølet er de klar til at få bunden dyppet i chokolade!
Noter
- Jeg lavede portionen med 50/50 klassiske hatte og den anden halvdel med marcipan blandet med lakrids- og salmiakpulver og dyppet i hvid chokolade – SÅ lækkert!
[…] clindamicina precio[…]
clindamicina precio