Noget af det allermest sommerlige jeg kan komme på er altså bare koldskål med kammerjunkere. Jeg har egentlig altid bare købt både koldskål og kammerjunkere men fik pludselig lyst til, at årets første koldskål skulle serveres med hjemmebagte kammerjunkere – og det kan altså godt anbefales.

De er nogle sjove nogle, de kammerjunkere – for de skal nemlig bages af to omgange, hvis det skal være helt rigtigt. Og det skal det jo! Og altså, man får jo også kun de velkendte over og undere hvis man dobbeltbager dem – og jeg kan vel næppe være den eneste, der har en favorit af de to, kan jeg? Jeg elsker i hvert fald “under kammerjunken” ligesom jeg allerbedst kan lide underbollen.

Men anyways, her får i min opskrift på dejligt sprøde dobbeltbagte kammerjunkere.

Hjemmebagte kammerjunkere

Recipe by BellaCourse: tilbehør, snacksCuisine: det søde køkken, småkagerDifficulty: Let
Servinger

60

stk
Arbejdstid

20

minutes
Bagetid

25

minutes
Kalorier pr. 100g

430

kcal
Total time

45

minutes

Skønne, sprøde smør-dobbeltbagte kammerjunkere – perfekt topping til koldskål, is eller kompotter.

Ingredienser

  • 150g hvedemel

  • 50g grahamsmel (kan erstattes af almindeligt hvedemel)

  • 75g sukker

  • 1 tsk bagepulver

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 80g smør

  • 1 æg

  • 0,25 dl mælk

  • skal fra en citron

  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

  • Bland de tørre ingredienser og citronskallen og tilsæt det kolde smør i tern.
  • Smuldr det i de tørre ingredienser så det ligner revet parmesan ost.
  • Rør ægget sammen med mælk i en skål og kom det i dejen.
  • Saml hurtigt dejen. Rul den i tre lange pølser som du pakker ind i film og lægger på køl i en time.
  • Forvarm ovnen til 190 grader varmluft.
  • Tag dejen ud fra køl og skær de tre lange pølser ud i små stykker (ca. 6-8g) og tril dem til kugler som du lægger på en bageplade.
  • Bag dem så ca. 8-10 minutter i første omgang. Tag dem ud og lad dem afkøle let så du kan halvere dem.
  • Når de alle er halverede vender du dem med skærefladen opad, skruer ovnen ned på 150grader og lukker noget varme ud af den.
  • Bag nu kammerjunkerne endnu engang i 12-15 minutters tid og lad dem efterfølgende køle fuldstændig af før du pakker dem i en lufttæt beholder eller nyder dem på koldskål eller knust over eksempelvis is eller måske noget kompot med flødeskum?
Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?