Nybagte boller er altid skønne. Boller fyldte med julens krydderier og remonce med endnu mere julestemning i form af kandiseret appelsinskal og trænebær, det kan også noget, i hvert fald hvis du spørger mig.

Juleboller med remonce

Difficulty: Middel
Servinger

14

stk
Arbejdstid

45

minutes
Bagetid

15

minutes
Hviletid

1

hour 

45

minutes
Total time

2

hours 

45

minutes

Ingredienser

  • Dej:
  • 30g gær

  • 100g blødt smør

  • 2,5 dl mælk

  • 1 æg (+1 til pensling)

  • 2 tsk kardemomme

  • 2 tsk kanel

  • 1/4 tsk neliker

  • 1/4 tsk allehånde

  • 1 nip salt

  • 2 spsk sukker

  • ca. 475g mel

  • Remonce:
  • 150g blødt smør

  • 200g marcipan

  • 150g sukker

  • 75g kandiseret appelsinskal (evt. kan du rive skallen fra 1-2 appelsiner i stedet)

  • 75g tørrede tranebær (rosiner eller chokolade kan også bruges)

  • Glasur:

  • Flormelis

  • kakao

  • lidt vand

Fremgangsmåde

  • Dej:
  • Lun mælken til den er lillefingervarm og opløs gæren heri.

  • Bland så halvdelen af melet og rør det sammen.

  • Derefter tilsætter du æg, smør, krydderier, sukker og salt og rører det sammen. Til sidst tilsætter du resten af melet lidt efter lidt mens du ælter. Dejen skal være klistret og kun lige slippe fingre eller kanten af røreskålen.

  • Når den klaret skal den lige stå og hygge sig en times tid på bordet.

  • Remonce:
  • Bland ingredienserne til en ensartet masse.

  • Samling:
  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft

  • Når dejen har hævet og forhåbentlig er vokset godt rulles den tyndt ud på et meldrysset bord i en rektangel så du kan skære den ud i passende firkanter.

  • Derfter lægger du så en god, stor skefuld remonce på hver firkant. Så samler du alle fire hjørner og nulrer dejen godt så den er helt samlet og triller dem så runde.

  • Læg dem med samlingen ned ad på en bageplade og når du har gjort det med dem alle lader du dem efterhæve i 30-45 minutter med et hviskestykke over.

  • Når de har hævet pensler du dem med æg eller lidt mælk og bager dem så i ca. 15-18 minutter eller til de har fået en flot og gylden farve.

Bollerne kan sagtens fryses ned hvis det ønskes og smager nu bare aller bedst samme dag de er bagt.

Når de er helt afkølede pyntes de med chokoladeglasur, det synes jeg i hvert fald matcher dem dejligt.

God fornøjelse! <3

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?