Jeg stødte på disse sjove, karamel-lignende snacks mens jeg boede i London. De var nogle sjove nogle, syntes jeg – men egentlig ikke helt dumme. Egentlig havde jeg forlængst glemt alt om dem, indtil forleden hvor jeg brugte honning derhjemme og så skal jeg ellers lige love for, at lysten til dem meldte sig.
Pludselig indhentede trængen til at afprøve dem mig og jeg måtte igang med lidt research! Til mit store held fandt jeg ud af, at de var ekstremt lette at lave – og jeg havde endda samtlige ingredienser. Jeg fik “strukket” en opskrift sammen og var klar til at give mig i kast med dem og jeg blev ikke skuffet – overhovedet.
Opskriften får i lige her!
30
stk10
minutes10
minutes20
minutesSjove, crunchy og luftige karameller med chokoladeovertræk
Ingredienser
200g sukker
75g honning
1/2 dl vand
2 tsk natron
1 nip salt
evt. 200g chokolade efter ønske til at overtrække dem med (jeg har brugt mælkechokolade da det var det, jeg lige havde)
Fremgangsmåde
Kom sukker, honning, vand og salt i en gryde og smelt sukker og honning ved lav til middel varme, skru derefter op for temperaturen og lad det koge op til 148 grader under omrøring hvis du har et termometer eller til det har fået en flot, gylden farve hvis ikke (det tager gerne 5-10 minutter)
Sluk for blusset, kom natron i og pisk til det er blevet omtrent 4 gange så stort.
Hæld derefter direkte på en form med bagepapir og lad det køle af i en to timers tid hvor du så brækker det i mindre stykker og evt. overtrækker det med chokolade og lader dem stå og tørre til chokoladen har sat sig.
Næste gang jeg laver dem, tror jeg, at jeg vil prøve at dyppe dem i noget mørk chokolade, men den lyse klæder dem nu også dejligt! 🙂