Jeg har boet i London i en periode og hvis der er en ting, britterne elsker, så er det lemoncurd. Denne dejlige smørre-creme er jeg også stor fan af. Det kan bruges til mange, mange, mange ting som ex. til en klassisk citrontærte med mørdej og marengs, det kan bruges i pandekager, på scones med smør til, til morgengrøden, på brødet – ja, mulighederne er uendelige!
Jeg har længe haft lyst til at forsøge mig med at lave en hindbærcurd fremfor den klassiske med citron, det er nemlig slet ikke så svært at lave selv.
Så her kommer mit bud på en sindssyg lækker hindbærcurd der er både cremet og har en dejlig syre.
Serveringer
1
glasArbejdstid
15
minutesIngredienser
350g frosne hindbær
1 citron, saft og skal
85g sukker
2 æg
50g smør
Fremgangsmåde
- Kog hindbær, skal og saft fra citron sammen med halvdelen af sukkeret og lad det småkoge i et par minutters tid.
- Når hindbærmassen har kogt sier du kernerne fra og hælder så saften/lagen over i æggesnapsen under konstant piskning.
- Æggemasse med hindbær hældes så tilbage i gryden ved svag til middel varme og piskes konstant til det har den ønskede konsistens.
- Lige inden den rammer den rigtige konsistens kommes smøret i.
- Til sidst hælder du den på skoldede glas og så kan den ellers holde sig på køl i hvert fald et par uger.
Hejsa. Jeg forstår ikke punkt 2? Er det ikke det samme som 1’eren?
Hej Mia,
Jo du har da helt ret! Det er en fejl opskriften at den er kommet dobbelt- beklager, det har jeg netop rettet. 🙂