En god chokoladekage slår aldrig fejl. Det gør en drømmekage nu heller ikke. Men nogengange kan de godt tåle en lille opfriskning. Det har jeg givet mit bud på her. Jeg elsker toppingen på drømmekage, men kan også godt blive lidt træt af alt det kokos der sætter sig i tænderne indimellem. Samtidig kan jeg godt lide ideen om at friske både den tunge chokoladekage og den søde topping inspireret af drømmekagen op med lidt bær og citron.

Derfor har jeg bikset den her lille opskrift sammen, vi har altså en dejlig, chokoladetung kage med hindbær og et strejf af citron, toppet med drømmekagetopping med havregryn i stedet for kokos. Jeg tør i hvert fald godt indrømme, at jeg er tilfreds med udfaldet.

Jeg håber i vil tage godt i mod den!

Chokoladekage med hindbær og drømmekage-inspireret topping

Difficulty: Let
Serveringer

6

personer
Arbejdstid

20

minutes
Bagetid

30

minutes
Total time

50

minutes

Ingredienser

  • Kage:
  • 70g god chokolade (jeg brugte en på 70%)

  • 60g smør

  • 1 æg

  • 160g sukker

  • 100g mel

  • 40g kokosmel

  • 1,5 tsk bagepulver

  • 2 spsk kakao

  • 1 dl mælk

  • saft og skal fra 1 citron

  • 50g hakket chokolade

  • 70g hindbær

  • 1 nip salt

  • Topping:
  • 50g smør

  • 0,75 dl havregryn

  • 0,5 dl kokosmel

  • 0,25 dl mælk

  • 70g farin

Fremgangsmåde

  • Kage:
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Pisk så æg og sukker til en dejlig, luftig masse.
  • Smelt smør og chokoladen sammen og vend forsigtigt i æggesnapsen.
  • Derefter tilsættes de tørre ingredienser og dejen røres sammen. Tilsæt så mælk og saft samt citron skal og rør rundt.
  • Vend chokoladen i dejen og hæld den på en form – jeg brugter en med ø16. Fordel hindbærene på toppen og pres dem let ned i dejen.
  • Bag kagen i 20-30 minutters tid eller til den ikke længere hænger fast på en kødnål eller hvad du lige har at prikke med.
  • Mens kagen bager varmer du alle ingredienser til toppingen i en gryde. Når kagen er færdig, tager du den ud, putter toppingen på og lader den bage i fem minutter mere i ovnen, nu på 200 grader i stedet.

Noter

  • Tip: hvis du hælder saften i mælken og lader det stå i ca. 10 minutters tid får du et kærnemælks-agtigt resultat, dette er jeg personligt vild med, så det gjorde jeg.

Nu vil jeg i hvert fald nyde et stykke af denne lækre sag med en dejlig kop varm the.

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?