Jeg synes, som mange andre vil jeg tro, at marcipan er så skønt. Både som ingrediens i diverse former for kager og bagværk (ja, jeg tænker bestemt også på, hvordan den klæder dig, jordbærtærte) i chokolade og egentlig også bare helt rå og fin som den er.

Men jeg synes også, at den oftest desværre er ekstremt pebret i sin pris. Men heldigvis behøver et mindre madbudget ikke sætte en stopper for marcipan-kærligheden. Finder du mandler på tilbud kan du nemlig ekstremt nemt og meget billigere lave den selv. Og tro mig, smagen rykker altså også lige lidt længere opad stien, skulle jeg hilse og sige. Og pludselig har du også mulighed for at give den dit eget twist.

Jeg har eksempelvis valgte at ovn-riste mandlerne inden frem for at smutte dem for at give den lidt mere kant og malet mandlerne mindre fint for at gøre den grovere og jeg skal lige love for, at det er et hit!

Den egner sig helt ekstremt godt til bunde til flødeboller hvis man laver den til skiver og lige giver dem et par minutter i ovnen på 180 grader. Jeg siger det bare.

Grov marcipan

Recipe by BellaCourse: KonfektCuisine: Det søde køkkenDifficulty: Let
Servinger

375

gram
Arbejdstid

15

minutes
Total time

15

minutes

Ekstremt let, smagsfyldt og lækker marcipan med grov tekstur og smag fra ristede mandler

Ingredienser

  • 300g mandler

  • 1 dl sukker

  • 1 dl vand

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 150grader varmluft.
  • Fordel mandlerne i et jævnt lag på et stykke bagepapir på en bageplade og bag dem i 10-20 minutters tid til de har fået en smule farve. Vend dem gerne en enkelt gang undervejs.
  • Tag dem ud og lad dem køle af.
  • kom vand og sukker i en gryde og kog det op til en sukkersirup. Sukkeret skal bare lige have lov at smelte.
  • Kom mandlerne i en blender eller minihakker og blend dem til du har nået mandelmels-konsistens. Jeg lod min forblive ret grov i det. Vil du have den mere som den helt klassiske marcipan fortsætter du bare lidt endnu til du har fået en ultrafin mandelmel.
  • Hæld lidt efter lidt sukkersirupen i og fortsæt med at blende til den lige så stille begynder at samle sig. Det er ikke sikkert, at du skal bruge al siruppen.
  • Når den er begyndt og samle sig og har fået den klassiske, let klistrede marcipankonsistens tager du den ud af blenderen/minihakkeren og samler den til en lang pølse med hænderne.
  • Pak den ind i film og lad den sætte sig en times tid på køl inden du bruger eller spiser den.
  • Den kan sagtens holde sig et par uger på køl. Velbekomme.

Noter

  • Den klassiske marcipan er lavet med smuttede mandler frem for bagte mandler med skal. Ønsker du dette, hælder du bare kogende vand over mandlerne, lader dem trække i 10 minutters tid og smutter skallerne af dem. Herefter følger du resten af opskriften. 🙂
  • Jeg synes bare der sidder meget god lækker smag i skallerne som man lige så godt kan få med sig i sin skønne, hjemmelavede marcipan!
Show 1 Comment

1 Comment

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?