Jeg elsker at eksperimentere i det søde køkken, det er ingen hemmelighed, men engang i mellem skal der også være plads til de gode, gamle klassiskere. Drømmekagen er en af de klassikere, jeg ofte glemmer men som jeg elsker helt vildt. Den har en perfekt balance mellem det simple, svampede skærekage og det tunge, snaskede topping – og det skal den ikke have for lidt af!

At opskriften på denne ægte klassiker først rammer bloggen nu, er næsten for dårligt – men bedre sent end aldrig, right?

Og jeg lover dig, du kommer til at drømme om denne kage – præcis som navner påstår!

Klassisk Drømmekage

Recipe by BellaCourse: dessert, til eftermiddagskaffen, kage, cakeCuisine: det søde køkkenDifficulty: let
antal

12

stykker
Arbejdstid

15

minutes
bagetid

30

minutes
Samlet tid

45

minutes

Klassisk, svampet og snasket drømmekage

Ingredienser

  • Kage
  • 3 æg

  • 225g sukker

  • 2 dl mælk

  • 60g smør

  • 250g mel

  • 2,5 tsk bagepulver

  • 1/2 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker

  • Top
  • 150g smør

  • 250g brun farin

  • 150g kokos

  • 3/4 dl mælk

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft

  • Pisk æg, sukker og vanilje godt sammen til en luftig æggesnaps. Dette tager gerne op mod 5-7 minutter – har du en røremaskine, så kør den endelig luftig på den.

  • Kom mælk og smør i en gryde og opvarm ved middel temperatur – kun lige til, at smøret er smeltet, tag det så af varmen.

  • Sigt mel og bagepulver i æggesnapsen og kom samtidig saltet i. Vend det forsigtigt i så du beholder luften i dejen.

  • Tilsæt nu de våde ingredienser og vend også det i dejen.

  • Kom den herefter på en form og bag den i ovnen i ca. 25 minutter – eller til den slipper en nål eller gaffel.

  • Mens kagen er i ovnen kommer du alle ingredienser til den dejlige snaskede topping i en gryde og lader det lige koge op og tager det derefter af varmen.

  • Når kagen lige akkurart er færdigbagt tager du den ud af ovnen, fordeler toppingen på kagen. Skruer op på 225 grader og sætter den ind og bager den igen i ca. 5-7 minutter.

  • Når den har fået de ekstra minutter med toppingen skal den bare ud og køle af og så er der ellers top-lækker snasket drømmekage der kan nydes. Fuldstændig som en rigtige drømmekage skal.

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?