Der er noget skønt over det faktum, at hver sæson har deres egne frugter og grøntager og smage. Det er sådan noget, der sætter min kreativitet igang og giver mig lyst til at lege i køkkenet. Og vinteren er bestemt igen undtagelse, forleden blev jeg optaget af vinterens lækre citrusfrugter – og mere præcist inspireret af de smukke røde appelsiner, eller blodappelsiner som de også kaldes. Resultatet blev denne skønne, svampede og ikke mindst smukke kage i lyserøde nuancer.

Blodappelsin-måne

Difficulty: Let
Servinger

8

personer
Arbejdstid

20

minutes
Bagetid

30

minutes
samlet tid

50

minutes

Ingredienser

  • Kage:
  • 100g smeltet smør

  • 3 æg

  • 200g sukker

  • 4 appelsiner, både saft og skal derfra

  • evt. saft fra en citron

  • 250g mel

  • 1dl skyr eller natural yoghurt

  • 1,5 tsk bagepulver

  • 1/2 vaniljestang

  • 40g lys chokolade, hakket

  • Glasur:
  • 100g flormelis

  • saft fra en appelsin

  • Pynt:
  • kandiseret blodappelsin

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180grader varmluft.

  • Riv skallen af citrus-frugterne og pres dem så du har det klar i en skål.

  • Pisk æg og sukker til en let, lys og luftig æggesnaps og smelt så smøret i en gryde.

  • Når det er smeltet hælder du det sammen med saften fra frugterne og lader det køle af en smule. I mens afvejer du alle de tørre ingredienser.

  • Vend så forsigtigt skiftevis de tørre ingredienser og saft/smør blandingen i æggesnapsen og pas på, du ikke slå luft ud af den. herefter tilsætter du skyren forsigtigt til du har en ensartet dej.

  • Så hælder du den på den ønskede form og fordeler den hakkede chokolade ud over toppen. Du kan evt. skubbe chokoladestykkerne en lille smule ned i dejen.

  • Bag så kagen i en 20-30 minutters tid eller til dejen slipper når du prikker i den med ex. en gaffel eller kødnål.

  • Lad så kagen køle helt af.

  • Når kagen er kold laver du glasuren og fordeler den i et jævnt lag på kagen. Herefter kan du pynte den med kandiserede appelsinskiver (opskriften finder du her, de skal laves dagen i forvejen) eller hvis det virker for besværligt kan den også pyntes flot med lidt ekstra revet skal.

Og bum basta – så har du en fantastisk flot kage i sæsonens farver og smage. En perfekt kage-klassiker til at lyse de grå dage op. Velbekomme og god fornøjelse.

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?