Ligesom hindbærcurden der allerede ligger på bloggen så er den her blåbærcurd altså bare et super tilbehør til kager, brød, grød, pandekager og jeg ved ikke hvad. Derfor synes jeg da også lige, at i skulle have opskriften på denne lækre curd, det er super nemt at lave så der er ingen undskyldning for ikke at give sig i kast med sådan en omgang.

Blåbærcurd

Difficulty: Let
Serveringer

1

glas
Arbejdstid

15

minutes

Ingredienser

  • 350g blåbær

  • 1 citron, saft og skal

  • 90g sukker

  • 2 æg

  • 50g smør

  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

  • Giv blåbær, citron og vanilje et opkog og si så saften fra.
  • I en skål pisker du æg og sukker luftigt. Nu hælder du den varme saft over æggesnapsen mens du pisker.
  • Hæld så det hele tilbage i gryden ved middel varme og bliv ved med at piske til det tykner.
  • Tilsæt så smøret under piskning. Når det har fået den rette konsistens slukker du for blusset og hælder den på skoldede glas.

Noter

  • Det kan uden problemer holde sig et par uger på køl.
  • *Tip hvis du vil bruge den i kage kan du med fordel putte et blad opblødt husblas i mens du stadig har den på blusset.*

Mums og god fornøjelse, siger jeg bare! 🙂

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?