Har i nogensinde været på Bertels og få cheesecakes? De laver i hvert fald de bedste af slagsen jeg nogensinde har smagt. Jeg troede egentlig ikke, at det var noget for mig, men da jeg smagte deres måtte jeg indrømme, at det var det, og jeg har været der (måske alt for) mange gange siden.

Deres cheesecakes er bagte og fåes i spandevis af varianter og jeg tænkte, at jeg ville prøve at gøre dem kunsten efter, så her kommer mit første forsøg på en bagt cheesecake. Jeg elsker kirsebær og havde et glas amarena stående og tænkte at det da var et perfekt match til sådan en cheesecake – man kan jo variere smagene til uendeligheder. Her er mit resultatet på mit første forsøg med bagte cheesecake. Lad mig bare sige, at jeg er yderst tilfreds og at det i hvert fald ikke er sidste gang jeg giver mig i kast med sådan en kage. Hold nu op hvor er den god, jeg tror lige, at jeg snupper et stykke mere inden den er væk!

Bagt cheesecake med Amarena kirsebær

Difficulty: Middel
Serveringer

6

personer
Arbejdstid

20

minutes
Cooking time

1

hour 

15

minutes
Total time

1

hour 

35

minutes

Ingredienser

  • Bund:
  • 300g digestive (jeg brugte dem med chokolade-top – mums!)

  • 100g smeltet smør

  • Cream cheese fyld:
  • 400g cream cheese

  • 2 æg

  • 75g flormelis

  • 250g amarena kirsebær(eller almindelig kirsebærsauce) ca. 130g saft og 120g kirsebær

  • 30g mel

  • 1 citron, skallen derfra og en lille smule saft

  • Top:
  • 2dl creme fraiche

  • 20g flormelis

  • 1 spsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.
  • Bund:
  • Smelt smør og knus kiksene i en pose med en kagerulle til det er helt fint smuldr. Bland så med det smeltede smør og fordel i en springform beklædt med bagepapir – få det gerne op af siderne.
  • Bag bunden i 5-10 minutter
  • Fyld:
  • Rør alle ingredienser sammen til en glat masse undtagen kirsebærene og saucen derfra. Si så kirsebærene fra og halvér dem gerne vend så både saucen og bærene i ostemassen og hæld dette på den bagte bund.
  • Bag så kagen i yderligere 40-45 minutters tid på samme ovnindtillinger som før. Den skal være som budding i konsistensen når du “banker” på siden af formen.
  • Tag den så ud og lad den køle af i 10 minutters tid.
  • Top:
  • Pisk imens ingredienserne til toppingen sammen og hæld det på kagen efter de 10 minutters afkøling og bag den tilsidst i en 10 minutters tid – lad den gerne stå i en times tid i den slukkede ovn med lågen åben.
  • Tag den så ud og lad den køle helt af inden servering (gerne i køleskabet natten over så den lige kan samle sig).

Noter

  • Pynt den eksempelvis med lidt hakket chokolade eller nogle halve kirsebær eller lign.

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?