Et lille eksperiment! På billedet ses to kager, de gør de fordi jeg lige ville teste lidt. Jeg ville se, om man kunne smage forskel på, om man laver det, der kaldes en rørt eller pisket dej. Altså lavede jeg to kager med helt samme ingredienser, men i den ene piskede jeg først æg og sukker til en luftig snaps og brugte smeltet smør. I den anden piskede jeg smør og sukker luftigt og rørte så æggene i et af gangen.

Æblekage med hvid chokolade og æblesirup

Difficulty: Let
Serveringer

8

personer
Arbejdstid

20

minutes
Bagetid

25

minutes
Calories

300

kcal
Samlet tid

45

minutes

Ingredienser

  • 175g brun farin

  • 3 æg

  • 175g mel

  • 20 havregryn

  • 150g smør

  • 1 spsk vaniljesukker

  • 1 spsk kanel

  • 4 æbler

  • 100g hakket hvid chokolade

  • Lidt æblesirup eller sukker til toppen

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen på 180 grader varmluft.
  • Smeltet smøret og lad det afkøle let
  • Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps. Det tager gerne op mod 5-10 minutter – sukkeret skal være helt opløst.
  • Afmål de tørre ingredienser, sigt dem i æggesnapsen og vend dem forsigtigt i til du har en ensartet dej.
  • Vend det afkølede, smeltede smør i.
  • Riv 2 af de fire æbler og vend det i dejen sammen med den hakkede hvide chokolade.
  • Skær de sidste to æbler i tynde skiver og pynt dem på toppen. (har du ikke noget æblesirup kan du strø sukker ud over æble-skiverne inden du kommer den i ovnen)
  • Bag den så i ca. 20-25 minutter indtil dejen slipper en nål.

Noter

  • Jeg hældte noget æblesirup jeg har lavet på et tidspunkt over toppen af kagen da den lige var kommet ud af ovnen, men har du ikke noget af sådan noget eller gider du ikke bruge en 2-3 timer på at koge en sirup ind, så an du blot drysse lidt sukker ud over toppen af æblerne inden du bager den, så får du en lækker, let karameliseret top!

Og Voila, så er der deeeejlig kage! Nyd kagen enten lun eller afkølet, gerne med en klat creme fraiche, flødeskum eller lidt vaniljeis!

Resultatet: Det er ikke fordi jeg egentlig synes, at der var den store forskel, muligvis blev jeg og familien enige om, at kagen lavet på æggesnapsen var en anelse mere luftig og fluffy, men ikke meget. Derfor er det den fremgangsmåde i har fået her. Men smagen var vi alle enige om, sad lige i skabet, så alt i alt var jeg meget tilfreds med min opskrift på denne dejlige æblekage og synes egentlig bare det er sjovt, at undersøge og eksperimentere lidt.

God dag til jer derude! <3

Show 2 Comments

2 Comments

  1. Anonym

    Hej Bella. Den kunne jeg godt tænke mig at bage til min fødselsdag. Men for at den er mere fødselsdagsagtig, kunne jeg godt tænke mig at rive alle æblerne og overtrække kagen med f. Eks hvid chokolade. Burde jeg i så fald bruge mere mel fordi den bliver mere våd af de revne æbler?
    Vh Maria

    • Anonym

      Hej Maria,

      Det lyder som en rigtig dejlig ide!
      Jeg tror du har helt ret i at dejen bliver en smule våd når du river æblerne i, så en skefuld eller to af ekstra mel ville jeg tilføje, men heller ikke mere end det.
      Jeg vil tro, at en enkelt kan gøre det – men er de meget saftige, så giv den to skefulde med mel!

      Det lyder virkelig lækkert med hvid chokoladeovertræk! Ellers kunne jeg forestille mig at en omgang creamcheese frosting som jeg har på rabarberkagen eller gulerodskagen kunne gøre sig super godt til æblekagen også!

      Håber du får glæde af opskriften og rigtig god fødselsdag!

      De bedste hilsner,
      Bella

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?