Jeg tror ikke at jeg kan være ene om at mene, at kage-klassikeren over alle kage-klassikere må være den gode gamle “klassens-time-kage”, nemlig en helt og aldeles simpel og svampet chokoladekage lavet på kakao og toppet med glasur. Jeg har i hvert fald guffet denne type kage mange gange gennem min skolegang – og har altid elsket den.
Det gik pludselig op for mig forleden, at det faktisk var uforskammet lang tid siden, at jeg havde sat min lille kagegaffel eller mine tænder i sådan en og at, hvad der er endnu værre var, at jeg faktisk endnu ikke havde lavet en opskrift på denne gamle traver. Det skulle der selvfølgelig laves om på i en fart – så altså! Ud i køkkenet med mig med fuld sving i gryder og bradepander og vupti – så fik jeg lavet om på dette.
Her er resultatet af mit bedste bud på den vaske-ægte kage-klassiker. Håber den genskaber ligeså mange gode minder for jer, som den gør for mig. God vind i køkkenet til jer og jeg håber, at i er lige så glade og tilfredse med resultatet af denne ekstremt svampede og møg-hamrende lækre chokoladekage som jeg selv.
Svampet chokoladekage aka. den klassiske “Klassens time-kage”
Course: dessertCuisine: klassikere, det søde køkken, til eftermiddagskaffenDifficulty: let10-12
servings30
minutes30
minutes1
hourDen perfekte kageklassiker – sådan en du nemt kan smække sammen og tage med til kammerater, kollegaer og skole- eller studievennerne
Ingredienser
80g smeltet smør
200g sukker
2 æg
2,5 dl mælk
200g mel
2 tsk bagepulver
4 spsk kakao
1 tsk vaniljepulver
1 nip salt
150g hakket chokolade efter ønske
Flormelis til glasur
- Ide til anden topping:
80g smeltet smør
0,4 dl stærk kaffe
2 spsk kakao
30g mørk chokolade
50g kokosmel
125g flormelis
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Smelt smøret i en gryde og hæld så mælken deri og stil det til side.
- Pisk æg og sukker let, lyst og luftigt.
- Afmål de tørre ingredienser og kom dem i æggeblandingen skiftevis med mælken/smørret. Slut af med de tørre ingredienser.
- Hak chokoladen og kom det i dejen når den er glat og ensartet.
- Kom dejen i en bradepande eller springform og bag kagen i ca. 30 minutters tid eller til den ikke længere hænger dej ved når du prikker i den med en kødnål eller lign.
- Tag kagen ud og lad den køle helt af før du pynter den med klassisk glasur – jeg lavede min på brombærsaft i stedet for vand, derfor er den helt lyserød/lilla.
- Nyd den med skolekameraterne, kollegaerne eller familien – den er perfekt til enhver lejlighed.
- Ide til anden topping:
- er det blevet tid til at lave glasuren. Smelt smøret i en gryde. Når det er helt smeltet tager du gryden af blusset og smelter chokoladen deri.
- Efterfølgende tilsættes flormelis, kakao og kokos og der røres til den har fået en ensartet konsistens. Tilsidst tilsættes kaffen. Når den er fin og ensartet hældes den over den kolde kage.
- Toppingen skal lige have lov at køle og sætte sig ordenligt før den kan skæres og nydes.