Jeg ELSKER cookies (faktisk elsker jeg bare kage generelt, men bestemt ikke mindst cookies). Det gør jeg blandt andet fordi man kan putte lige det, man lyster eller lige har i skabet i og at man stort set altid har ingredienserne til cookies ved hånden. Og så er de også bare så hurtige at lave. Og så smager de også bare så fandens godt. Det er i hvert fald en ting, der med sikkerhed aldrig holder særlig længe hjemme ved os.
Men i hvert fald, jeg fik sat en omgang cookies over denne kedelige vinter-eftermiddag og hvis i ligesom jeg, sidder og trænger til en dejlig, sprød og chewy cookie, så får i mit bud på nogle mega-lækre nogle her – hvis altså jeg selv skal sige det.
Jeg delte dejen i to og lavede en omgang med hvid chokolade og tranebær og en anden med hvid, mælke og mørk chokolade! 🙂
16
stk10
minutes10
minutes20
minutesIngredienser
125g blødt smør
150g brun farin
70g sukker
1 æg
165g mel
25g havregryn
1/2 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
1 nip salt
- Fyld
ex. 100g hvid chokolade og 50g tørrede tranebær
ell. 75g hhv. lys, mørk og hvid chokolade
ell. 150g m&ms
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180grader og varmluft
- Start med at røre smør, sukker, farin og vanilje sammen – det er lettest med håndmixer. .
- Tilsæt så ægget og pisk videre.
- Afmål så de tørre ingredienser og rør dem i dejen
- Vend det ønskede fyld i til det er jævnt fordelt (du kan evt. dele dejen i to og lave 2 forskellige varianter 🙂 )
- Fordel dejen i lige store kugler på en bageplade og bag dem i ca. 10 minutter – eller indtil kanten er blevet gylden/let mørk.
Noter
- Et godt tip er, at bruge to bageplader så man har en i ovnen på skift, de bliver nemlig bedst, hvis bagepladen ikke er varm, når man lægger dem på, så flyder de i hvert fald mere ud.
Lad dem så køle af på en rist og nyd dem evt. med en dejlig kop kaffe eller the. <3