Vi fortsætter med curd-opskrifterne. Det smager altså bare så lækkert og kan bare bruges til så mange dejlige ting, at det bare er smækker-lækkert at have en omgang af i køkkenet. Dennegang bliver det den helt klassiske lemoncurd som er i høj kurs til ex. den britiske afternoon tea tradition. Velbekomme og nyd den lige præcis som du bedst kan lide det!
Serveringer
1
glasArbejdstid
20
minutesIngredienser
saft fra 4 citroner (skallen fra 2)
150g sukker
3 æg
70g smør
Fremgangsmåde
- Hæld saft, sukker og æg i en gryde og rør med et piskeris på middel varme, det må ikke koge.
- Når det lige så stille begynder at tykne, tilsætter du smør og citronskal og pisker godt i massen.
- Fortsæt med at piske til curden er tyknet godt og har fået en god, cremet konsistens, ligesom vaniljecreme.
- Sigt så curden og hæld den på skoldede glas og lad den køle af. Efterfølgende opbevares den på køl i op til 3 ugers tid.
- Så kan du ellers nyde den dejlige, syrlige curd i kager, på bagværk, grød, pandekager, med en ske eller hvad du nu ellers lige kan finde på!
: