Vi fortsætter med curd-opskrifterne. Det smager altså bare så lækkert og kan bare bruges til så mange dejlige ting, at det bare er smækker-lækkert at have en omgang af i køkkenet. Dennegang bliver det den helt klassiske lemoncurd som er i høj kurs til ex. den britiske afternoon tea tradition. Velbekomme og nyd den lige præcis som du bedst kan lide det!

Lemoncurd

Difficulty: Let
Serveringer

1

glas
Arbejdstid

20

minutes

Ingredienser

  • saft fra 4 citroner (skallen fra 2)

  • 150g sukker

  • 3 æg

  • 70g smør

Fremgangsmåde

  • Hæld saft, sukker og æg i en gryde og rør med et piskeris på middel varme, det må ikke koge.
  • Når det lige så stille begynder at tykne, tilsætter du smør og citronskal og pisker godt i massen.
  • Fortsæt med at piske til curden er tyknet godt og har fået en god, cremet konsistens, ligesom vaniljecreme.
  • Sigt så curden og hæld den på skoldede glas og lad den køle af. Efterfølgende opbevares den på køl i op til 3 ugers tid.
  • Så kan du ellers nyde den dejlige, syrlige curd i kager, på bagværk, grød, pandekager, med en ske eller hvad du nu ellers lige kan finde på!

:

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?