Hej igen,

Så kommer der lige en lille opskrift mere fra mig, denne gang mit take på en mere klassisk kage, nemlig en krydderkage med den lækreste mokka-mascarpone topping. En super dejlig kage til de kolde vinteraftner. Håber at i bliver lige så glade for denne kage som jeg er! 🙂

Krydderkage med mokka-mascarponecreme

Difficulty: Let
Servinger

6

servinger
Arbejdstid

20

minutes
Bagetid

30

minutes
Samlet tid

50

minutes

Ingredienser

  • Kagen:
  • 1æg

  • 150g brun farin

  • 75g honning

  • 1,5 spsk kanel

  • 0,5 tsk af henholdsvis: nellike, stødt ingefær og kardemomme

  • 150g mel

  • 1 tsk natron

  • 50g kokosmel

  • 0,5-1 dl appelsinsaft

  • 1dl mælk

  • 0,75 dl creme fraiche (eller kærnemælk)

  • 75g smør

  • 1 nip salt

  • Topping:
  • 250g mascarpone

  • 5 spsk flormelis

  • skal fra en citron

  • 1/3 dl stærk kaffe

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180grader varmluft.
  • Kagen:
  • Pisk sukker og æg luftigt (ca. 3-5 minutter) og tilsæt derefter honning.
  • Sigt alle de tørre ingredienser i og rør sammen til en ensartet masse. Tilsæt derefter mælk, creme fraiche og saft + skal og vend i massen.
  • Smelt til sidst smøret og rør det hurtigt i dejen og hæld på en form.
  • Derefter skal den bages i ca. 20-30 minutter til dejen ikke længere hænger fast på en gaffel eller stegetermometer eller hvad du nu lige har at teste den med.
  • Lad kagen køle helt af.
  • Mokka-topping:
  • Pisk alle ingredienser og smør det på den afkølede kage. Pynt evt. med lidt kakaopulver på toppen og voila! Så er kagen klar til at blive guffet!

Velbekomme, siger jeg bare! <3

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?