Jeg elsker småkager og kiks man lige kan hapse til den lille sult. Noget der er sprødt, let chewy og smager lækkert. Dette synes jeg på alle måder at mine klassiske havregrynsflager rammer. De er uden dikke-darer, præcis som de skal være. Ikke fancy, ikke for meget, ikke for lidt, for søde eller tøre. De er bare top-lækre havregrynsflager med chokolade i bunden. Præcis som man kender dem.

Og så er de ultra-lette at lave – så bliver det vidst ikke meget bedre.

Klassiske havregrynsflager

Recipe by BellaCourse: Diverse, Kager, Småkager, småt og godt, snacksCuisine: Det søde køkkenDifficulty: let, easy
stk

40

stk
Forberedelsestid

10

minutes
Bagetid

8

minutes
Arbejdstid

10

minutter
samlet tid

30

minutes

Klassiske, lækre, chewy og sprøde havregrynsflager med chokoladeovertræk

Ingredienser

  • 100g smør

  • 125g havregryn

  • 100g sukker

  • 1 æg

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 spsk mel

  • 2 tsk vaniljesukker

  • en smule salt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180g varmluft
  • Smelt smøret i en gryde, lad det evt. brune en lille smule.
  • Kom herefter havregrynene op i den smeltede smør og rør det godt rundt. Sluk for blusset og lad det stå mens du går til næste step
  • Pisk sukker og ægget sammen til en luftig æggesnaps. Tilsæt herefter mel, bagepulver og vaniljesukker og rør det til en ensartet masse.
  • Tilsæt tilsidst smør/havregrynblandingen og rør det godt sammen til en jævn dej.
  • Fordel dejen i små klatter på en bageplade med god plads i mellem hver kugle/klat – de flyder helt ud og bliver flade og velkendte i formen når de bages.
  • Bag flagerne i ca. 6-8 minutter – hold øje med dem under bagningen, alle ovne er forskellige så bagetiden kan variere en smule. Når de er flydt ud og har fået en gylden farver er de klar.
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af på en rist.
  • Temperer chokolade, enten over et vandbad ved at brække 2/3 af chokoladen i stykker og komme det op i en skål over vandbad. Den sidste 1/3 hakker du helt fint. Når chokoladen over vandbadet er smeltet tager du det af varmen, hælder den sidste 1/3 i, lader det stå et halvt minuts tid og rører så rundt til alt er smeltet.
  • Man kan også nemt temperere chokoladen ved at smelte det i intervaller af 30 sek i en mikroovn og røre rundt efter hver omgang.
  • Pensl undersiden af hver havreflage med chokolade og læg dem med den penslede side opad til chokoladen har sat sig.
Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?