Drømmekagen er en af top-klassikerne når det gælder danske favoritter – og med god grund! En lækker, svampet og mild vaniljekage med karamelliseret, snasket kokostopping, what’s not to like?
Jeg fik lyst til sådan en omgang, men på en lille indkøbstur stødte jeg på nogle friske abrikoser der bare kaldte på mig og derfor blev de in-koorporeret i denne sommer-fine og friske udgave af kage klassikeren. Er man ikke til abrikos med vil stadig gerne friske drømmekagen en smule op kan man bruge alt muligt andet i stedet – æble er rigtig lækkert! Eller bær som eks. ribs har jeg også prøvet og kan klart anbefale. Men vil man bare gerne have sin gode, gamle kending så kan du snildt udelade frugt og andet gøgl og have en lige så lækker kage. Med masser af savmpethed og snask.
12
stk20
minutes40
minutes1
hourIngredienser
- Kage:
3 æg
175g sukker
50g revet marcipan (kan udelades)
2 dl mælk
60g smør
250g mel
2,5 tsk bagepulver
1 tsk vanilje
200-300g abrikos (kan udelades)
- Top:
125g smør
225g brun farin
100g kokos
25g havregryn (kan erstattes af 25g kokosmel)
0,5 dl mælk
Fremgangsmåde
- Kage:
Tænd ovnen på 200grader varmluft.
Skær abrikoserne ud i små tern efter ønske.
Pisk så æg og sukker til en let og luftig æggesnaps. Bland de tørre ingredienser i en skål.
Smelt smøret i en gryde sammen med mælken og lad det køle lidt af. Vend så forsigtigt skiftevis de tørre ingredienser og mælke/smør blandingen i æggesnapsen.
Vend til sidste den revede marcipan i dejen. Hæld den på en beklædt form og fordel abrikosstykkerne på toppen.
Bag så kagen i 25-30 minutters tid eller til den er lige en smule underbagt.
I mens den er i ovnen blander du alle ingredienser til toppingen i en gryde og varmer det op til en samlet masse.
Når kagen har bagt tager du den ud, hælder toppingen på og bager den i yderligere 5-10 minutter til toppingen har fået en smule farve.
Herefter kan kagen nydes afkølet. Den er dejlig præcis som den er til eftermiddags- eller aftenkaffen! 🙂