En lækker, tung og klistret brownie, den går man aldrig galt i byen med. I hvert fald ikke hvis du spørger mig. Jeg tror faktisk heller aldrig, at jeg har mødt nogen, der ikke kunne lide brownies. Det er sådan en alle-mandskage, tror jeg.
Jeg fik i hvert fald lyst til at bage sådan en lækker brownie-sag forleden. Men jeg havde sådan lyst til at den kunne blive piftet lidt op med noget friskt og lækkert og det her blev altså resultatet. Mums, siger jeg bare.
6
personer30
minutes25
minutesIngredienser
- Brownie
150g smør
130g chokolade
170g sukker
80g mel
2 æg
1 nip salt
chokolade, hakket efter ønske
- Bærcoulis
200g hindbær (jeg brugte frosne)
saft fra 1 citron
3 spsk sukker
1/2 vaniljestang
- Top
100g smeltet hvid chokolade
Fremgangsmåde
- Brownie
Hak 130g chokolade, smelt smøret i en gryde, tag det af varmen og hæld chokoladen deri så det smelter.
Pisk de resterende ingredienser sammen i en skål og tilsæt så chokolade/smør blandingen af et par omgange og vend det forsigtigt i.
Tilsæt så den hakkede chokolade(fyldet – du kan også komme nogle nødder eller andet godt i) efter ønske.
Bag brownien på 180grader varmluft i ca. 20-25 minutter. Den skal gerne virke underbagt når den tages ud, sådan skal den være. (Denne kage bliver allerbedst hvis den får lov at stå i køleskabet og sætte sig til dagen efter.)
- Bærcoulis
Kom alle ingredienser i en gryde og kog det i en 10 minutters tid. Derfter hældes det på den færdigbagte kage. Lad den køle af.
- Top
Smelt halvdelen af den hvide chokolade over et vandbad, tag så skålen af varmen og smelt det resterende chokolade deri.
Hæld så chokoladen over brownien med bærcoulisen og sæt så gerne kagen på køl natten over. (hvis du ikke kan vente så længe kan den godt spises når chokoladen på toppen har sat sig.)
Nyd den lækre, tunge, lidt snaskede brownie med en god kop kaffe eller the. I forårssolen. På altanen. Eller på sofaen. Under tæppet, hvis det er en kold dag.Velbekomme. <3